Punjene tikvice u salsi od rajčice

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i sitno nakošemo.

Tikvice operemo, odrežemo krajeve, prerežemo ih na pola po dužini i izdubimo ih žlicom da dobijemo male kalupe.

Jaje razmutimo.

Sir naribamo.

Salsa:

Na ulju popržimo luk.

Kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, sol, papar, peršin, i šećer.

Pirjamo dok se umak ne zgusne.

Nadjev:

Na ulju pržimo luk te dodamo mljeveno goveđe meso i češnjak.

Pirjamo oko pola sata povremeno zalijevajući vodom.

Pred kraj dodamo papar, peršin i jaje i dobro promiješamo.

Tikvice:

Polovice tikvica popunimo nadjevom te ih posujemo sirom.

Slažemo ih u nauljeni peh i pečemo oko 45 minuta na 150C.

Pečene tikvice zalijemo salsom od račice i poslužimo.

Ukrasiti možemo cvijetićima peršina i krajevima tikvica.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Gin

Bogowski vanila gin

32,00 eur/kom