Vegetarijanske lazanje

Naribamo sir i povrće nasjeckamo na komadiće (rajčice, masline, patlidžan..)

*Patlidžan preporučamo staviti u slanu vodu sa limunovim sokom da ne bi potamnio.

I. Faza

Kockice patlidžana osušimo na krpi te ih stavimo pržiti u tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje dok ne omekšaju.

Kad omekani dodamo rajčice, masline, sjeckani svježi bosiljak, lovor, posolimo, popaprimo, promiješamo i pirjamo 10 minuta pa maknemo s vatre da se ohladi.

II. Faza

U lonac pomiješamo mlijeko, vrhnje za kuhanje, maslac, brašno, dobro izmiješamo sastojke i na srednjoj vatri kuhamo 10 minuta, pritom moramo stalno miješati , da umak zgusne i da ne zagori.

Zatim umiješamo umak od rajčice i postupno dodajemo, stalno miješajući, naribani sir. Tako ga kuhamo 6-7 minuta.

Umak je gotov i maknemo ga s vatre.

III. Faza

Dno vatrostalne posude polijemo umakom, preko njega složimo red tjestenine , po tjestenini rasporedimo sloj prženog povrća, posipamo ga parmezanom, prelijemo ponovno s malo umaka i ponavljamo postupak dok nam ne nestane sastojaka. Posljednji sloj prženog povrća posipamo parmezanom prelijemo umakom dodamo malo kadulje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200-220°C, 40-45 minuta.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg