BUHTLE

Priprema buhtli nije komplicirana ali traži malo strpljenja. Buhtle možemo puniti omiljenim pekmezom ili nutellom. Ako se odlučite za pekmez, obavezno dodajte i cimet, kombinacija je odlična a miris takvih buhtlica je neodoljiv. O punjenju nutellom ne moram ništa reći, sve znate, zar ne ;) Puno je recepata za buhtle, ove su specifične po tome što u tijestu nema jaja.

Buhtle pečem u okruglom pekaču promjera 28 cm.

Sastojci (za 15-20 komada)

za tijesto:

• 7 g suhog kvasca

• 1 žlica šećera

• 100 ml toplog mlijeka

• 500 g glatog brašna

• 1/8 žličice soli

• 2 žlice šećera

• 1 vanilin šećer ili malo ekstrakta vanilije

• naribana korica 1 limuna

• 4 žlice ulja ili rastopljenog maslaca

• 200 ml toplog mlijeka

za nadjev:

• domaći pekmez i cimet, nutella

još:

• 50 g rastopljenog maslaca za premazivanje

• šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. U manju posudicu stavite suhi kvasac, dodajte žlicu šećera i 100 ml toplog mlijeka, promiješajte i ostavite da malo naraste i napravi se pjenica.

2. U veću zdjelu stavite brašno, posolite i promiješajte. U sredini napravite udubinu pa tu dodajte 2 žlice šećera i vanilin šećer, naribanu limunovu koricu, pripremljeni kvasac, ulje ili maslac i 200 ml toplog mlijeka. Umijesite glatko tijesto, formirajte ga u kuglu i stavite u zdjelu u koju ste prethodno stavili malo ulja, kako se tijesto tijekom dizanja ne bi lijepilo za posudu. Tijesto također premažite uljem pa pokrijte drugom velikom zdjelom, prozirnom folijom ili čistom krpom. Ostavite na toplom mjestu pa nakom 10-15 minuta tijesto premijesite (ne treba ga vaditi iz zdjele), opet formirajte u kuglu i ostavite da se diže oko 40 minuta, odnosno da barem dvostruko naraste.

3. Posudu za pečenje premažite maslacem.

4. U mikrovalnoj ili na štednjaku otopite maslac za umakanje buhtli.

5. Tijesto izručite na brašnom posutu radnu površinu, razvaljajte i izrežite na kvadratiće. Na svaki kvadratić stavite malo pekmeza, obilno pospite cimetom i zamotajte buhtle, čvrsto spojite krajeve tijesta tako da dobijete male loptice. Na isti način punite tijesto nutelom, samo bez cimeta.

6. Svaku buhtlu umočite u rastopljeni maslac i slažite u pripremljeni kalup za pečenje. Pokrijte i ostavite 10-15 minuta.

7. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 160-180°C oko 30-40 minuta, odnosno dok buhtle ne dobiju lijepu boju.

8. Izvadite iz pećnice i brzim potezima svaku buhtlicu premažite tankim slojem maslaca.

9. Ostavite da se malo ohlade pa pospite šećerom u prahu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

sarcoidosis, fungal disease, or mycobacterial disease buy cialis online forum

illumub 26.05.2024 06:41

They are produced by my country is semiconductor foundry giant SMIC and the world is largest semiconductor foundry in the Gulf Province, TSMC buy liquid cialis online

Fluogue 04.06.2024 08:14

priligy and viagra F Transcript levels of RRM1, RRM2, and RRM2B relative to 18S RNA in TAM R and TAM S cells are presented

illumub 08.10.2024 03:54

dapoxetine priligy Covid 19 negative

Fluogue 19.10.2024 01:22

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg