Fileti lista s kozicama

List (1,2 kg) operemo,odstranimo škrge i utrobu,odvojimo meso od kosti i izrežemo na filete.

Skuhamo temeljac od glave ,kostiju i malo začinskog povrća.

Kozice (200g) operemo,izrežemo uzduž pa na pola te ih stavimo kuhati u posoljenu vodu.

Riblje filete posolimo,prelijemo limunovim sokom (1 limun) i dijelom pripremljenog brašna (dio od 40g) i popržimo na zagrijanom ulju (1dl).

U ulje u kojem smo pržili ribu dodamo preostalo ulje i maslac (60g) te popržimo 20g brašna.

Dolijemo temeljac i vino pa pustimo da prokuha.

Umak posolimo i dodamo papra po želji,usitnjeni peršin (20g) i češnjak (20g),kuhane kozice,rajčicu (100g) i riblje filete pa sve zajedno kratko prokuhamo i zalijemo vrhnjem (0,5dl).

Prilog:

Špinat (1 kg) dobro očistimo,operemo i skuhamo u slanoj vodi.

Krumpir (1 kg) ogulimo,operemo i oblikujemo u kuglice koje blanširamo u kipućoj vodi,a zatim pržimo u vrućem ulju.

Na maslinovom ulju (60g) popržimo češnjak (30g) i peršin (20g),dodamo kuhani špinat,sol i papar te kratko propirjamo.

Na kraju sve lijepo posložimo te poslužujemo preliveno umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Gin

Bogowski vanila gin

32,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom