Juha od slanutka i poriluka

Slanutak (340g) ostavimo preko noći namočenog.

Slanutak isperemo,ocijedimo i nalijemo vodu tako da ga prekrije i skuhati ga s jednim većim oguljenim krumpirom dok ne omekša.

Poriluk (5 komada) očistimo i operemo,i narežemo po dužini od korijena nagore i sitno nasjeckamo.

Tavu sa debelim dnom zagrijemo,dodamo žlicu maslinovog ulja i grudicu maslaca.

Ubacimo poriluk i 2 režnja češnjaka sitno nasjeckanog sa obilatim prstohvatom soli i prjamo dok ne omekša.

Dodamo ocijeđeni slanutak i krumpir i kuhamo 1 minutu.

Ulijemo dvije trećine temeljca (od 850ml) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Ovisno o želji da li želite krem juhu izmiksajte sve ili bistru juhu bez miksanja,možete izmiksati i samo pola juhe ,čime dobivate mekoću i gustoću,a ne gubite ukusne komadiće.

Na kraju dodajte preostali temeljac dok ne postignete gustoću koja vam najvise odgovara.

Provjerite slanost i dodajte malo parmezana po želji da zaokruži okuse.

Ova juha može biti kao prvo jelo ali i kao glavno jelo u velikoj zdjeli s nešto više maslinovog ulja,papra i naribanog parmezana.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Uživala sam u svakom zalogaju.

Okusi zaokruženi i bez parmezana.Izvrsna juha!

Vjera Zoric 16.03.2021 13:04

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg