Juha od slanutka i poriluka

Slanutak (340g) ostavimo preko noći namočenog.

Slanutak isperemo,ocijedimo i nalijemo vodu tako da ga prekrije i skuhati ga s jednim većim oguljenim krumpirom dok ne omekša.

Poriluk (5 komada) očistimo i operemo,i narežemo po dužini od korijena nagore i sitno nasjeckamo.

Tavu sa debelim dnom zagrijemo,dodamo žlicu maslinovog ulja i grudicu maslaca.

Ubacimo poriluk i 2 režnja češnjaka sitno nasjeckanog sa obilatim prstohvatom soli i prjamo dok ne omekša.

Dodamo ocijeđeni slanutak i krumpir i kuhamo 1 minutu.

Ulijemo dvije trećine temeljca (od 850ml) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Ovisno o želji da li želite krem juhu izmiksajte sve ili bistru juhu bez miksanja,možete izmiksati i samo pola juhe ,čime dobivate mekoću i gustoću,a ne gubite ukusne komadiće.

Na kraju dodajte preostali temeljac dok ne postignete gustoću koja vam najvise odgovara.

Provjerite slanost i dodajte malo parmezana po želji da zaokruži okuse.

Ova juha može biti kao prvo jelo ali i kao glavno jelo u velikoj zdjeli s nešto više maslinovog ulja,papra i naribanog parmezana.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Uživala sam u svakom zalogaju.

Okusi zaokruženi i bez parmezana.Izvrsna juha!

Vjera Zoric 16.03.2021 13:04

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Kristalka

Salata kristal

1,30 eur/kg

Krumpir

Mladi krumpir

1,20 eur/kg

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom