Savijača od smokava i jabuka

Suhe smokve narežemo na kockice i zajedno sa grožđicama namočimo u malo maraskina.

Kisele jabuke ogulimo i grubo naribamo,možemo ih nakapati limunovim sokom da ne potamne.

Piškote zdrobimo.

U zdjeli promiješamo 20g suhih smokava,40g suhih grožđica,4 kisele jabuke,nekoliko piškota,40 g pinjola,nekoliko žlica šećera,naribanu limunovu koricu,cimet i 1 vrećicu vanilin šećera.

Lisnato tijesto (1 pakiranje) razvučemo valjkom u dvije široke trake dužine 40cm i širine 20 cm.

Jednu traku stavimo na lim za pečenje i na nju posložimo nadjev,a zatim prekrijemo sa drugom trakom.

Pritisnemo rubove tijesta sa vilicom radi dekorativnog izgleda.

Površinu kolača zarežemo na nekoliko mjesta (otprilike svakih 2 cm) i s pomoću četke premažemo cijelu savijaču žumanjcima (2 žumanjka).

Savijaču pečemo u pećnici 30-35 minuta na 200°C.

Nekoliko minuta prije nego je savijača gototva,pospemo s malo šećera u prahu.

Savijaču poslužimo toplu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg