Savijača od smokava i jabuka

Suhe smokve narežemo na kockice i zajedno sa grožđicama namočimo u malo maraskina.

Kisele jabuke ogulimo i grubo naribamo,možemo ih nakapati limunovim sokom da ne potamne.

Piškote zdrobimo.

U zdjeli promiješamo 20g suhih smokava,40g suhih grožđica,4 kisele jabuke,nekoliko piškota,40 g pinjola,nekoliko žlica šećera,naribanu limunovu koricu,cimet i 1 vrećicu vanilin šećera.

Lisnato tijesto (1 pakiranje) razvučemo valjkom u dvije široke trake dužine 40cm i širine 20 cm.

Jednu traku stavimo na lim za pečenje i na nju posložimo nadjev,a zatim prekrijemo sa drugom trakom.

Pritisnemo rubove tijesta sa vilicom radi dekorativnog izgleda.

Površinu kolača zarežemo na nekoliko mjesta (otprilike svakih 2 cm) i s pomoću četke premažemo cijelu savijaču žumanjcima (2 žumanjka).

Savijaču pečemo u pećnici 30-35 minuta na 200°C.

Nekoliko minuta prije nego je savijača gototva,pospemo s malo šećera u prahu.

Savijaču poslužimo toplu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom