Krem juha od patlidžana,bijelog graha i mladog sira

Grah namočiti preko noći,isprati namočeni grah i staviti ga u lonac,naliti vode da ga prekrije,kad provrije kuhati na laganoj vatri 1h ,dok ne omekša.

Patlidžane oprati, izbosti ga nožem, posložiti na lim za pečenje i peći u pećmici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.

Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi i popržiti 1-2 mala suha čilija (zdrobljena ili sitno nasjeckana) ,nasjeckani svježi bosiljak i peršin i 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka dok ne omekša i ne promijeni boju.

Pečene patlidžane prerezati napola i sastružite u tavu onu mirisnu unutrašnjost ploda.

Dodati kuhani grah i 565ml pilećeg ili povrtni temeljac,neka provrije i onda lagano kuhati 20 minuta.

Polovicu juhe odvojiti,skuhati u pire i vratiti natrag.

Juha treba biti kremasta,krepka i prilično gusta,dobro ju promiješajte i začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Na kraju ubaciti blago začinjeni zdrobljeni sir.

Svaki tanjur poprskajte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite s toplim kruhom hrskave kore.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Ostalo

Potražnja mesa, sira, voća i povrća..

0,13 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom