Salata od pečenog povrća

Povrće (2 patlidžana,2 crvene paprike i 1 ljubičasti luk) operemo,očistimo i narežemo na jednake male kockice.

Patlidžan stavimo u zdjelu,nakapamo sokom polovice limuna,posolimo,natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu.

Nakon pol sata patlidžan ocijedimo,a u zdjelu dodamo papriku i luk.

Sve prelijemo sa 100 ml maslinovog ulja i dobro izmješamo da se svi sastojci sjedine.

Povrće premjestimo u lim za pečenje i stavimo peći 25 minuta u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečeno povrće izvadimo iz pećnice,ostavimo da se malo ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo i hladnjak da se dobro ohladi.

Za to vrijeme u visoku usku posusdu ulijemo ostatak limunovog soka,50 ml maslinovog ulja,narezani češnjak (6 režnja), posolimo i popaprimo po želji i izmiksamo sa štapnim mikserom.

Na ohlađeno povrće dodamo polovice mini-rajčice (200g),iskoštene i narezane crne masline (50g) pa prelijemo pripremljenim preljevom.

Nježno izmješamo i posipamo bosiljkom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom