Mirisni kruščići s maslinama

Lagano

Sastojci

2 kom Luk
2 Jušna žlica Maslinovo ulje
225 gr Crne masline bez koštica
750 gr Bijelo pšenično brašno
1 Prstohvat Sol
4 Jušna žlica Suhi kvasac
3 Jušna žlica Peršin usitnjeni (menta ili korijander)

Luk narežite na vrlo tanke rezance i prodinstajte ga na malo ulja. Masline krupno narežite. Brašno, sol, suhi kvasac i krupno nasjeckani peršin, mentu ili korijander izmješajte u posudi zajedno sa maslinama i prodinstanim lukom, dodajući pri tome 4-5 dl tople vode. Tijesto mjesite oko 10 min pa ga stavite u veću posudu posutu brašnom i ostavite na toplome da uzraste. Kad se udvojstruči obujmom, tijesto lagano premijesite, razdijelite na dva hljepčića i stavite na veći lim premazan uljem. Svaki hljepčić po površini zarežite oštrim nožem na nekoliko mjesta, pa ih stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite ih oko 40 min.

Mirisne kruščiće možete poslužiti tople i hladne s različitim namazima.

Ocijeni recept

Recept objavio

Mario

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom