Koštice golice pod čokoladnim pokrivačem

Srednje
7
40 min

Sastojci

120 gr bučine golice (mljevene)
3 kom jaja
120 gr maslac
4 Jušna žlica smeđi šećer
6 Jušna žlica jogurt
180 gr glatko brašno t-850
1 Jušna žlica soda bikarbona
100 gr čokolada za kuhanje
3 Jušna žlica bučino ulje

Koštice golice sušite na 50°C u pećnici ili pecite na tavi na slaboj vatri, pazeći da ne pregore. Osušene i ohlađene sameljite u mlincu za orašaste plodove. Izmiksajte maslac, 2 žlice šećera i vanilin šećer. Postepeno dodajte žumanjke, jogurt i brašno pomiješano sa sodom bikarbonom. Miksajte dok dobijete glatku smjesu. Umiješajte mljevene koštice. Bjelanjke istucite sa preostalim šećerom u čvrsti snijeg i postepeno dodajte smjesi lagano miješajući kuhačom. Pecite u manjem limu na 160°- 170°C dvadesetak minuta. Pečeni kolač izvadite iz kalupa i prelijte glazurom. Na pari otopite 10 dag čokolade za kuhanje i dodajte 2-3 žlice bučinog ulja i lagano izmiješajte.

Ocijeni recept

Recept objavio

OPG SILADI

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom