Priprema
1. Puricu razrežite po duljini hrpta. Pažljivo izvadite sve kosti, osim bataka, a meso od krila uvucite. Iznutra ju natrljajte Vegetom, a izvana solju i ostavite da odstoji najmanje sat vremena.
2. Mlince prelijte kipućom vodom, ocijedite, pomiješajte s rastopljenim maslacem i napunite puricu.
3. U puricu stavite cijelu naranču koja će dati odličan miris, ali i sočnost ovoj blagdanskoj purici.Sve otvore zatvorite kuharskim koncem.
4. Stavite ju u odgovarajuću tepsiju, prelijte vrućim uljem i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko dva sata.
5. Za vrijeme pečenja puricu podlijevajte mješavinom vode i vina. Nakon sat vremena stavite oko purice oguljene jabuke i kruške prerezane napola i očišćene od sjemenki. Potkraj dodajte bobice grožđa.
6. Kad je purica pečena, izvadite konac i narežite ju na komade.
Posluživanje
Uz pureće odreske s mlincima poslužite pečeno voće i umak od pečenja.
Savjet
U puricu stavite cijelu naranču koja će dati odličan miris, ali i sočnost ovoj blagdanskoj purici. Sve otvore zatvorite kuharskim koncem.
Mala tajna
Mlincima prelivenim kipućom vodom lakše ćete nadjenuti puricu, a tijekom pečenja oni će dovoljno omekšati.
Komentari
Dodaj komentarDue to the blink reflex and the protective nature of the ocular adnexa, the skin of the eyelids may receive most of the damage from thermal injuries how much does cialis cost Doxycyline helps suppress angiogenesis new blood vessel formation that feeds tumors and robs the body
opentee 11.03.2023 13:55
buy cialis online from india Effect of inhibitors for previously characterized endogenous MHC II presentation pathways on the recognition of SK37 by TR CD4
Phovori 17.06.2023 20:03
Komentiraj