Bakina štrudla od jabuka s domaćim korama

Srednje
6
100 min

Sastojci

350 gr brašno
1 kom jaje
2 Jušna žlica biljno ulje
1 Prstohvat sol
2 dcl mlaka voda
5 kom jabuke
2 Jušna žlica cimet
3 Jušna žlica šećer
1 kom vanilin šećer
1 kom korica od limuna
3 Jušna žlica prezla

Zamijesite sastojke za smjesu (brašno, jaje, biljno ulje, prstohvat soli, mlaku vodu) te izrežite na dva djela, stavite kap ulja, pokrijte krpom i ostavite da se odmori na mlakom mjestu 20-tak minuta minimalno. Dok se smjesa odmara, izgratajte jabuke te ocijedite višak soka. Kada se smjesa odmori, razvaljajte ju, stavite jabuke te ih pospite prezlom (jabuke puste sok), stavite 2 žlice ulja. U pleh pecite na 180 stupnjeva, 50 minuta dok se ne zarumeni. Pričekajte da se ohladi i uživajte! :)

Ocijeni recept

Recept objavio

Malo More

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg