Salata od hobotnice

Lagano
4
60 min

Sastojci

2 kg Hobotnica
1 kg Krumpir
2 dcl Maslinovo ulje
1 kom Crveni luk
3 kom Režanj češnjaka

Zamrznutu hobotnicu kuhajte sve dok ne omekša i na najdebljem dijelu. U drugoj posudi skuhajte krumpir u ljusci. Kada su hobotnica i krumpir skuhani, ocijedite vodu i pustite sve da se ohladi.Krakove hobotnice izrežite na kolutiće a glavu na kockice. Krumpir ogulite i izrežite na kockice.Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno.U velikoj zdjeli dobro pomiješajte izrezanu hobotnicu, krumpir, luk i češnjak. Dodajte 2 dcl dobrog maslinovog ulja, malo vinskog octa, posolite i popaprite. Za kraj dodajte malo sitno sjeckanog peršina u salatu.

Savjet: Ako nemate vremena za kuhanje hobotnice, toplo vam preporučamo da kupite već gotovu salatu od hobotnice u Ribarnicama Leut (prodaju na tržnicama Kvatrić i Jarun u Zagrebu) samo skuhajte krumpir i dodajte u gotovu salatu i uživajte u savršenstvu okusa.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg