Salata od hobotnice

Lagano
4
60 min

Sastojci

2 kg Hobotnica
1 kg Krumpir
2 dcl Maslinovo ulje
1 kom Crveni luk
3 kom Režanj češnjaka

Zamrznutu hobotnicu kuhajte sve dok ne omekša i na najdebljem dijelu. U drugoj posudi skuhajte krumpir u ljusci. Kada su hobotnica i krumpir skuhani, ocijedite vodu i pustite sve da se ohladi.Krakove hobotnice izrežite na kolutiće a glavu na kockice. Krumpir ogulite i izrežite na kockice.Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno.U velikoj zdjeli dobro pomiješajte izrezanu hobotnicu, krumpir, luk i češnjak. Dodajte 2 dcl dobrog maslinovog ulja, malo vinskog octa, posolite i popaprite. Za kraj dodajte malo sitno sjeckanog peršina u salatu.

Savjet: Ako nemate vremena za kuhanje hobotnice, toplo vam preporučamo da kupite već gotovu salatu od hobotnice u Ribarnicama Leut (prodaju na tržnicama Kvatrić i Jarun u Zagrebu) samo skuhajte krumpir i dodajte u gotovu salatu i uživajte u savršenstvu okusa.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom