Salata od hobotnice

Lagano
4
60 min

Sastojci

2 kg Hobotnica
1 kg Krumpir
2 dcl Maslinovo ulje
1 kom Crveni luk
3 kom Režanj češnjaka

Zamrznutu hobotnicu kuhajte sve dok ne omekša i na najdebljem dijelu. U drugoj posudi skuhajte krumpir u ljusci. Kada su hobotnica i krumpir skuhani, ocijedite vodu i pustite sve da se ohladi.Krakove hobotnice izrežite na kolutiće a glavu na kockice. Krumpir ogulite i izrežite na kockice.Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno.U velikoj zdjeli dobro pomiješajte izrezanu hobotnicu, krumpir, luk i češnjak. Dodajte 2 dcl dobrog maslinovog ulja, malo vinskog octa, posolite i popaprite. Za kraj dodajte malo sitno sjeckanog peršina u salatu.

Savjet: Ako nemate vremena za kuhanje hobotnice, toplo vam preporučamo da kupite već gotovu salatu od hobotnice u Ribarnicama Leut (prodaju na tržnicama Kvatrić i Jarun u Zagrebu) samo skuhajte krumpir i dodajte u gotovu salatu i uživajte u savršenstvu okusa.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom