Pikantna juha od buče, đumbira i cimeta

Lagano
4
30 min

Sastojci

1 kom glavica luka
500 gr hokaido buča
6 Jušna žlica ulje
8 dcl povrtni temeljac
100 gr svježi đumbir
2 kom češnjeva češnjaka
1 Prstohvat cimet
4 Jušna žlica vrhnje za kuhanje
4 Jušna žlica bučine koštice

Isprobajte brzu i jednostavnu pikantnu juhu od buče, đumbira i cimeta!

Priprema: 10 minuta

Kuhanje: 15 minuta

Porcija: 4

Priprema:

Buču prepolovite, maknite koštice, narežite na kriške i ogulite pa ih narežite na kockice. Ogulite luk, češnjak i đumbir pa ih nasjeckajte. Ugrijte ulje u posudi, dodajte luk, pa dinstajte pet minuta, dodajte češnjak i đumbir, pa još prodinstajte. Dodajte pomiješani temeljac s vrhnjem pa na kraju kocke buče. Kuhajte na laganoj vatri dok buča ne postane mekana. Potom začinite solju, paprom i prema ukusu cimetom. Juhu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Rasporedite je po tanjurima pa površinu pokapajte vrhnjem za kuhanje i nasjeckanim bučinim golicama.

Juhi od buče dodajte đumbir i prstohvat cimeta i uživajte u sjajnom spoju okusa!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg