U malom loncu najprije zagrijte temeljac (povrtni ili pileći).
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk, koji je prethodno očišće i narezan, uz odbačene zelene peteljke, i pirjajte oko tri minute, povremeno miješajući.
Dodajte rižu i kuhajte još dvije minute miješajući.
Dodajte vino, nastavite miješati.
Nakon što se vino većim dijelom upije, otprilike 5 minuta, počnite lagano dodavati topli temeljac.
Zagrijte ostatak maslinovog ulja u srednjoj tavi na srednjoj vatri te na njoj pirjajte šparoge dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
U međuvremenu nastavite pratiti rižoto, po potrebi dolijevajući temeljac i redovito miješajući.
Pred kraj, dok se rižoto zgusne i kuha, morat ćete ga prilično stalno miješati, često miješajući da riža ne zagori.
Kada se sav temeljac upije i riža skuha, maknite s vatre.
Umiješajte šalicu parmezana (po želji). Dodajte šparoge, svježe narezani peršin, limunov sok i koricu te promiješajte da se sjedini.
Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite vruće.
U slast!
Komentari
Dodaj komentarowdel01x
h=63b4a6dc5102df00c1abbb69bf7c0f04- <div style="display:none;"> 01.05.2022 03:03
Komentiraj