Priprema biskvita:
U posudu ubacite žumanjke te ih umutite sa mlijekom, brašnom, šećerom, uljem i jednom vrećicom praška za pecivo.
U namašćeni pleh izlijemo smjesu te pustimo da se peče na temperaturi od 200 ⁰C dok ne dobije blago rumenu boju.
Priprema kreme:
Odvojite malo mlijeka u šalicu i u njemu razmutite dva pudinga od vanilije, zatim dodajte razmućeni puding i šećer u kipuće mlijeko te miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
Posebno umutite 6 bjelanjaka sa 6 žlica šećera i jednim paketićem vanil šećera te dodajte u vruć puding pa dobro izmiksajte i ostavite da se ohladi.
Kada se kora ohladila na nju posložite cijele očišćene jagode pa preko njih prelijte kremu od pudinga.
Kolač možete ukrasiti šlagom ili komadićima jagode.
Dobar tek!
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj