I. Faza
Tijesto
U posudu pomiješamo 10 dag šećera i mlijeko te miješamo dok se šećer skroz ne otopi.
Brašno (pola oštro pola glatko) pomiješamo sa praškom za pecivo te dio brašna odvojite u drugu zdjelu.
Prvom dijelu brašna dodamo rastopljeni šećer, maslac (koji smo pustili na sobnoj temperaturi da omekša), ulje, jaja, ribanu koricu limuna i jogurt.
Umijesimo srednje tvrdo tijesto (prema potrebi dodajemo brašno koje smo odvojili u drugu zdjelu).
II. Faza
Preljev
U posudi kuhamo vodu i 80 dag šećera i pustimo da vrije na laganoj vatri, tekućini dodamo limun narezan na kolutove.
Preljev je gotov kada tekućina ispari na pola i postane sirupasta.
III. Faza
Tijesto izvaljajte tako da poprimi oblik štapa te ga narežite na komade duljine 5-6 centimetara.
Svaki komad između dlanova malo stisnemo da se spljošti.
Lim za pečenje malo namažite s uljem i pecite ih oko 20 minuta na 200 stupnjeva (dok ne poprime zlatnožutu boju).
Kada su hurmašice gotove izvadite ih iz pečnice te dok su još tople prelijte preljevom.
Ostavite ih u limu 24 sata kako bi upile sav preljev.
Možemo ih dekorirati tučenim slatkim vrhnjem i prženim bademima.
Dobar tek!
Komentari
Dodaj komentarhttps://newfasttadalafil.com/ - Cialis Aamodr Severe metabolic acidosis d. Grcaxu Epogen Cialis Other symptoms nauseavomiting early satiety and weight loss Quick Hit If a peptic ulcer is uncom plicated a barium study or endoscopy is not needed ini tially. Bdlyma https://newfasttadalafil.com/ - Cialis
Enrocrerm 27.06.2022 11:07
Komentiraj