Mađarica

Srednje
6
60 min

Sastojci

600 gr Brašno
1 kom Prašak za pecivo
2 kom Jaja
100 gr Margarin
2 dcl Kiselo vrhnje
200 gr Šećer
4 dcl Mlijeko
200 gr Čokolada za kuhanje
6 Jušna žlica Brašno
300 gr Šećer
100 gr Margarin

TIJESTO – KORE ZA MAĐARICU

1. Prosijati brašno zajedno s praškom za pecivo, dodati jaja, margarin, vrhnje i šećer, te umijesiti tijesto. Razdijeliti u pet dijelova.

2. Svaki dio razvući na veličinu 20×30 cm i na prevrnutom plehu peći na 170 stupnjeva, da se osuši i blago porumeni.

3. Najbolju koru ostaviti za gornju površinu.

FINA ČOKOLADNA KREMA

1. U loncu za kuhanje kreme umiješati brašno i šećer s malo hladnog mlijeka, a ostatak zakuhati.

2. Vruće mlijeko preliti preko brašna i na laganoj vatri kuhati da se zgusne, dodati naribanu (može iskidanu) čokoladu, maslac i sve dobro promiješati.

kolač mađarica

Mađarica je sigurno jedan od najpopularnijih kolača na našim prostorima. Svaka kuharica i bilježnice naših mama i baka ima neku verziju ovog kolača. Vjerujem da i vi imate neki svoj recept. Iako je Mađarica tradicionalni kolač, može stati uz bok svim novijim, modernim i kremastim kolačima. Ovo je recept koji najčešće koristim, a razlog za to je zato što je jako, jako ukusna.

Mnoge domaćice uzimaju kupovne kore i tako pripremaju kolač, misleći da je savršena mađarica komplicirana za izraditi i da nije vrijedno truda. Najveći su problem naravno tanke i jednake kore. I ja sam otprilike slično razmišljala, dok nisam počela raditi kore na ovaj način, i od tada više nemam nikakvih problem, uvijek mi savršeno ispadnu. U samom receptu nemate slike postupka razvlačenja ovih tankih kora, zato svakako pogledajte video, gdje sve možete vidjeti u detalje. Mislim da je potrebno samo malo da bi vam neki recepti ispali savršeni. Recimo isto mi se dogodilo dok nisam napravila jako jednostavnu bajaderu i dok nisam naučila kako napraviti savršene breskvice. Uopće vam neće trebati puno prakse, ako naučite kako ih pravilno raditi.

SASTOJCI

TIJESTO:

60 dkg brašna

1 prašak za pecivo

2 jaja

10 dkg margarina

2 dcl kiselog vrhnja

20 dkg šećera

KREMA:

1 lit mlijeka

20 dkg čokolade za kuhanje

6 žlica brašna

30 dkg šećera

10 dkg margarina

VIDEO RECEPT:

TIJESTO – KORE ZA MAĐARICU

1. Prosijati brašno zajedno s praškom za pecivo, dodati jaja, margarin, vrhnje i šećer, te umijesiti tijesto. Razdijeliti u pet dijelova.

tijesto za kolače

2. Svaki dio razvući na veličinu 20×30 cm i na prevrnutom plehu peći na 170 stupnjeva, da se osuši i blago porumeni.

razvučene kore

3. Najbolju koru ostaviti za gornju površinu.

kore za mađaricu

FINA ČOKOLADNA KREMA

1. U loncu za kuhanje kreme umiješati brašno i šećer s malo hladnog mlijeka, a ostatak zakuhati.

2. Vruće mlijeko preliti preko brašna i na laganoj vatri kuhati da se zgusne, dodati naribanu (može iskidanu) čokoladu, maslac i sve dobro promiješati.

čokoladna krema

3. Kore premazati još toplom kremom i složiti jednu na drugu.

4. Lagano pritisnuti da se slijepe i gornju koru premazati istom kremom.

5. Kolač bi bilo dobro napraviti barem dan prije rezanja da bi kore omekanile od kreme i tako se lakše rezale.

Dobar Vam tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Malo More

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Čokolade

Bučine koštice u tamnoj čokoladi

20,00 kn/kom

Panceta

Delikatese Buršić - istarski čips od pancete

30,00 kn/kom

Paprika

Slatka domaća začinska paprika

120,00 kn/kg

Pršut

Istarski pršut

180,00 kn/kg

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Poklon paketi

Medeni poklon paket

250,00 kn/kom

Dodatak prehrani

"Četrir lopova" funkcionalni dodatak prehrani 250g

67,00 kn/kom

Ostalo

Mesni poklon paketi

0,10 kn/kom

Slatki likeri

LIKER TERANINO

0,10 kn/L

Slanina

DEDA KROLO- PREMIUM DIMLJENA SLANINA

110,00 kn/kg

Crna vina

CABERNET FRANC

62,00 kn/L

Bučino ulje

Bučino ulje

0,10 kn/kom

Dodatak prehrani

CBD Kapi 15 % 10 Ml

390,00 kn/kom

Prirodni (100%) sokovi

IMMUN-O2 - Sok Od Goji Bobica

180,00 kn/L

Svinjsko meso

Svinje

0,10 kn/kg