Ponuda

Guščja mast, 600g

eur  -  13,27/1kom

Država

Hrvatska

Regija

Varaždinska

Dostupna količina

100 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Višenamjenska bijela čarolija, pogodna za pečenje, prženje i pirjanje, ali i općepoznata kao bakin prirodni lijek protiv neumornog kašlja.

Izrazito je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje pomažu ljudskom organizmu u kontroli kolesterola u krvi. Na taj način, guščja mast ima zaštitni učinak u prevenciji bolesti srca i krvožilnog sustava. Guščja mast u odnosu na pačju mast sadrži nešto veći udio nezasićenih masnih kiselina, tako da je još zdravija od pačje. Prema pozitivnim učincima na ljudski organizam, guščja mast se nalazi u istom rangu kao i maslinovo ulje.

U narodnoj medicini, koristi se u liječenju bronhitisa tako da se konzumira rastopljena u juhi, čaju ili mlijeku, ili se maže po prsima.

Uvjeti čuvanja: Na sobnoj temperaturi, topljena guščja mast se nalazi u tekućem stanju, stoga je preporučljivo držati je na hladnom mjestu radi lakšeg rukovanja.

Govorimo:

Opis

Na našem obiteljskom gospodarstvu u Velikom Bukovcu u Podravini bavimo se poljoprivredom, i to proizvodnjom žitarica i uzgojem peradi. Obrađujemo 70 hektara poljoprivrednog zemljišta na kojem proizvodimo kukuruz, ječam i pšenicu koje zatim koristimo u ishrani peradi na našem gospodarstvu. Perad uzgajamo ekstenzivnim načinom uzgoja, odnosno na farmama otvorenog tipa u njhovom prirodnom okruženju, kako su to nekad činili naši stari. U sklopu farme su iskopane vodene lagune kroz koje protječe lokalna rijeka Plitvica i na taj način neprestano opskrbljuje perad svježom, pitkom vodom. Uz to, vodene lagune pružaju patkama i guskama mogućnost za njihovu glavnu aktivnost - kupanje i ronjenje, čime dodatno jačaju svoje mišiće i daju meso iznimne kvalitete.

Meso peradi obrađujemo u vlastitoj klaonici, u sklopu koje smo otvorili i pogon za preradu mesa i proizvodnju mesnih prerađevina, pri čemu koristimo isključivo sirovine domaćih dobavljača.

Burza hrane preporučuje

Ulje konoplje

HLADNO PREŠANO ULJE KONOPLJE 500ML

13,01 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Vodnjanska Buža 0.5 l

18,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Ulje repice

Potražujem repičino ulje

5,97 eur/kom

Suncokretovo ulje

Potražujem suncokretovo ulje

5,31 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Konzervirane masline na domaći način

4,65 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom