Ponuda

Guščja mast, 600g

kn  -  80,00/1kom

EUR  -  10 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Varaždinska

Dostupna količina

100 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Ova mast izrazito je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje pomažu ljudskom organizmu u kontroli kolesterola u krvi. Na taj način guščja mast ima zaštitni učinak u prevenciji bolesti srca i krvožilnog sustava. Guščja mast u odnosu na pačju mast sadrži nešto veći udio nezasićenih masnih kiselina, tako da je ona još zdravija od pačje. Prema pozitivnim učincima na ljudski organizam guščja mast nalazi se u istom rangu kao i maslinovo ulje.

Guščja mast koristi se u spremanju hrane kao i svaka druga mast životinjskog podrijetla, ali s razlikom da guščja mast daje namirnicama poseban okus, a uz to je i puno zdravija od najzastupljenije svinjske masti.

Također, guščja mast se u narodnoj medicini koristi u liječenju bronhitisa tako da se konzumira zajedno s kruhom ili se maže po prsima.

Govorimo:

Opis

Na našem obiteljskom gospodarstvu u Velikom Bukovcu u Podravini bavimo se poljoprivredom, i to proizvodnjom žitarica i uzgojem peradi. Obrađujemo 70 hektara poljoprivrednog zemljišta na kojem proizvodimo kukuruz, ječam i pšenicu koje zatim koristimo u ishrani peradi na našem gospodarstvu. Perad uzgajamo ekstenzivnim načinom uzgoja, odnosno na farmama otvorenog tipa u njhovom prirodnom okruženju, kako su to nekad činili naši stari. U sklopu farme su iskopane vodene lagune kroz koje protječe lokalna rijeka Plitvica i na taj način neprestano opskrbljuje perad svježom, pitkom vodom. Uz to, vodene lagune pružaju patkama i guskama mogućnost za njihovu glavnu aktivnost - kupanje i ronjenje, čime dodatno jačaju svoje mišiće i daju meso iznimne kvalitete.

Meso peradi obrađujemo u vlastitoj klaonici, u sklopu koje smo otvorili i pogon za preradu mesa i proizvodnju mesnih prerađevina, pri čemu koristimo isključivo sirovine domaćih dobavljača.

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0,50

60,00 kn/kom

Maslinovo ulje

Ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje

150,00 kn/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje sa vranskog jezera i Otoka Žuta

65,00 kn/L

Ulje konoplje

Hladno prešano ulje prehrambene konoplje (Cannabis sativa) 500ml

140,00 kn/kom

Bučino ulje

Domaće bučino ulje

100,00 kn/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

100,00 kn/L

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

80,00 kn/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje - 250ml, 500ml, 750 ml

45,00 kn/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

60,00 kn/L


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice