Ponuda

Slavonski kulen

kn  -  230,00/1kg  •  230,00/100kg  •  230,00/1000kg

EUR  -  28,75 /1kg  •  28,75 /100kg  •  28,75 /1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Vukovarsko-srijemska

Dostupna količina

1,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Slavonski Kulen je svoj naziv „slavonski domaći kulen“ u nas stekao izvornim oblikom kojemu je prilagođena osnova strane riječi što se rabila za više varijanti osnovnog pojma. Izvorni naziv "Kulin" za određenu vrstu kobasice zadržao se u Slavoniji do danas. Kulen, proizvod od mesa, kobasica, nema drugog naziva, a pojam „slavonski domaći kulen“ ili samo „kulen“ u hrvatskom jeziku znači uvijek ist; to je izvorni domaći proizvod, kobasica od svinjskog mesa, u svinjskom slijepom crijevu s određenim dodacima soli i začina – paprike i bijeloga luka. To je autohtoni hrvatski proizvod koji u ikavskim područjima Slavonije nazivaju „kulinom“.

Do polovine 20. stoljeća svinjogojstvo je u Hrvatskoj, biološkim ritmom prirodnog ekološkog sustava, bilo prilagođeno slijedu godišnjih doba, rastu i dozrijevanju žitarica i šumskih plodova te pripremi hrane za zimsko razdoblje pretežito poljoprivrednog stanovništva. Vremenski prirodni bioritam koristio se u jesenjem obilju hrane za tovljenje, a u zimskom razdoblju do proljeća za čuvanje usoljenog i osušenog mesa. Dim i posebni uvjeti otvorenih ognjišta tada su služili za nužnu površinsku zaštitu mesa koje se smještalo iznad ognjišta manje ili više zaštičeno od vatre, kukaca i životinja. Slavonski domaći kulen izvorni je hrvatski domaći proizvod od mesa, kojem je nastanak i razvoj vezan uz poljoprivredna gospodarstva slavonskog područja Republike Hrvatske.

BEZ LAKTOZE

BEZ GLUTENA

BEZ KONZERVANSA

BEZ NITRATNIH SOLI

Govorimo:

Proizvođač

OPG Ferbežar
OPG

32252 Otok R.Boškovića 7 Hrvatska
Otok 32252
Hrvatska
Vukovarsko-srijemska

www.gospodarstvo-ferbezar.com
vlado.ferbezar@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ferbežar iz Otoka diči se svojim tradicionalnim slavonskim proizvodima pripremljenim na tradicionalni način uz moderan pristup i tehnologiju. Kako bi kvaliteta proizvoda bila iznimno visoka, koriste se najkvalitetnije sirovine od mesa "Slavonskih" svinja uzgojenih na imanju uz rub hrastove šume u prirodnim i ekološkim uvjetima. Ovakav uzgoj osigurava idealan "udio" masnoće u mesu koje su neophodne da bi proizvod bio kvalitetan i ukusan. Proizvodi su također proizvedeni sa ekološkim začinima proizvedenim na obiteljskim gospodarstvima na Slavonskim poljima. Proizvodi ne sadržavaju u sebi: laktozu, gluten ni konzervanse.

Burza hrane preporučuje

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Sušene kobasice

Boškarin istarska malvazija - Kobasica od mesa istarskog goveda-boškarina s malvazijom

168,75 kn/kg

Sušene kobasice

Divljač jelen - Salama od mesa istarske divljači-jelena s teranom

168,75 kn/kg

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Sušene kobasice

Boškarin tartufi - Salama s mesom istarskog goveda-boškarina i tartufom

256,25 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice