Ponuda

Pjenušac Le Rosé

kn  -  100,00/1L

EUR  -  12,5 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Boja lososova mesa čini ga ukrasom svakog stola, ugodu izaziva nježna aroma jagoda, kroz koju se provlači i miris korice kruha, a osvježavajuć i istovremeno zreo okus s brojnim sitnim, razigranim mjehurićima odmah razvuče usne u smiješak. Pjenušac Barun Le Rosé proizveden je od crnog pinota klasičnom šampanjskom metodom druge fermentacije u boci. Dobar je aperitiv, ali još bolji uz ne previše začinjena jela od ribe ili bijelog mesa te voćne deserte koji nisu doslađivani. Prekrasno izgleda u visokoj flute čaši za pjenušce, no za pravo uživanje u mirisu I okusu treba ga ohladiti na osam stupnjeva i poslužiti i malo široj klasičnoj čaši na stalku za bijela vina.

Sorta:

Pinot crni jedna je od najstarijih i najplemenitijih sorti vinove loze. Iznimno je zahtjevna u vinogradu i podrumu, ali nagrađuje onoga tko joj se posveti jer daje velika i dugovječna vina nježne boje prekrasnih mirisa i ne s previše alkohola. Najrasprostranjenija je sorta u Champagnei, gdje od nje rade ružićaste (rosé) i bijele (blancs de noirs) pjenušce. Neki tvrde da je u Burgundiji nastala križanjem traminca crvenog i schwarzrieslinga, a drugi kako potječe iz sjeverne Afrike iz koje je u antička vremena preko Grčke došla u Europu. Najbolji hrvatski crni pinoti su iz podregije Plešivica u Zapadnoj kontinentalnoj Hrvatskoj, čiji je dio i vinogorje Krašić. Iz te podregije stižu i najbolji hrvatski pjenušci, a u mnogima je crni pinot važan sastojak.

Sinonimi: burgundac crni, burgundec modri, Pinot Noir, Pinot nero, Blauburgunder, Spätburgunder...

Sva vina Barun prije fermentacije macerirana su sedam do deset dana na tri stupnja kako bi se maksimalno izvukle voćne arome. Pjenušci Barun odležavaju u boci na kvascima najmanje godinu dana.

Govorimo:

Opis

Vina Barun brend je iza kojeg stoji obitelj Barundić, bračni par Mara i Josip. Od njegovog odrastanja u Francuskoj preko obnavljanja obiteljskih vinograda u Dolini Kardinala u Krašiću uz puno truda i ljubavi stvaraju vinariju koja danas nudi cijelu paletu vina od kojih treba izdvojiti pjenušac „Barun“ brut, pjenušac „Barun“ rose i graševinu Barun.

Burza hrane preporučuje

Pjenušava vina

Pjenušac Amoureux Muscat Extra sec

140,00 kn/L

Crna vina

Barun Marquis

150,00 kn/L


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice