Ponuda

Goji sadnice, jednogodišnje, dvogodišnje

kn  -  30,00/1kom

EUR  -  3,75 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

500 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Goji sadnice,dvogodišnje - 30 kn/kom

PRVU PLANTAŽU GOJI BOBICA U HRVATSKOJ

Goji bobice

Goji berry plodovi, himalajsko čudo roda

Lycium barbarum, komercijalnog naziva“crveni dijamant” su narančasto-crvene, veličine

1-2 centimetra, sadržavaju 10-60 sjemenki,a sušene okusom i teksturom podsjećajuna grožđice.

Ta bobičasta biljka, porijeklom iz kineskepokrajine Ningxia Hui vrtoglavom brzinom osvaja svjetske ljestvice “supervoća”.

Njihova energetska vrijednost iznosi 370kcal/100 g, a „grubi“ nutritivni sastav bio bi

otprilike 68% ugljikohidrata, 12% proteina,10% vlakana i 10% masti.

Imaju izuzetno veliku razinu vitamina C i željeza (u 100 grama bobica ima 11 mg željeza, što je najveći izvor željeza u nekoj biljci), sadrže mnoštvo nutrijenata i fitokemikalija, tj. fitonutrijenata (koji hrani daju boju, okus, miris i druge osjetilne karakteristike i nemaju prehrambenu, već pozitivnu funkcionalnu vrijednost za ljudski organizam u smislu zaštite od bolesti i preventive), kao što su: 18 amino kiselina (od kojih je 8 esencijalnih koje su nužne za život), 6 esencijalnih vitamina (kao što su: riboflavin /vitamin B2/, vitamin B1, C vitamin), 21 mineral (kao što su željezo, cink, selen, kalcij, kalij), 8 polisaharida i 6 monosaharida, 5 nezasićenih masnih kiselina od koji je važno spomenuti linolnu i alfa-linolensku kiselinu koje su neophodne za pravilno funkcioniranje mozga i živčanog sustava, beta-sitosterol (koji reducira razinu kolesterola) i ostale fitosterole, 5 karotenoida (beta-karoten, zeaksantin, lutein, likopen, kriptoksantin, ksantofil) i mnoštvo fenolnih pigmenata koji imaju antioksidacijska svojstva.

Germanij potiče proizvodnju pro-upalnih čimbenika poput interferona-γ i interleukina-2, te

ubija stanice karcinoma maternice i grlića maternice, testisa, pluća i jetre.

Beta-sitosterol snižava razinu kolesterola u krv, ima protuupalni učinak, a koristan je čak i u

liječenju impotencije.

Ciperon ima protektivni učinak na krvožilni sustav, smanjuje krvni tlak, ublažava menstrualne

bolove i djeluje u prevenciji raka grlića maternice.

Solavetivon djeluje baktericidno i antimikotski na velik broj mikroorganizama (ubija bakterije

i gljivice).

Fizalin je poznat kao glavni saveznik u borbi protiv leukemije povećavajući aktivnost stanicaubojica, moćan je antikarcinogen, a djelotvoran je i u liječenju hepatitsa B.

Betain djeluje kao anksiolitik, poboljšava pamćenje, stimulira mišićni rast te pomaže u sprječavanju nastanka masne jetre.

Lutein ima izuzetna antioksidacijska svojstva. Usporava odumiranje makule, što je najčešći uzrok sljepila kod starijih od 65 godina.

Beta-karoten se u tijelu pretvara u vitamin A, važan za zdrav vid.

Zeaksantin štiti oči od odumiranja žute pjege izazvane djelovanjem slobodnih radikala. Pomaže u zaštiti od različitih oblika raka jer veže stanice slobodnih radikala, čime se smanjuje broj stanica tumora.

Jedan od važnijih aktivnih sastojaka Goji berrya su polisaharidi koji poboljšavaju imunološke

funkcije organizma i pomažu u borbi protiv bolesti.

Kada se zbroje i iskombiniraju svi „čarobni“ sastojci, rezultat su – istraživanjima dokazani – blagotvorni učinci Goji berry plodova: snižavanje razine kolesterola, podizanje razine HDL-a (“dobrih” krvnih masnoća), snižavanje krvnog tlaka, normalizacija razine glukoze u krvi, protuupalno djelovanje, poboljšanje apsorpcije kalcija, poboljšavanje vida i sprječavanje

makularne degeneracije, neutralizacija nuspojava zračenja i kemoterapije, poboljšavanje odgovora na kemoterapiju, antikarcinogeno djelovanje, usporavanje procesa starenja, stimulacija hormona rasta (osigurava optimalnu razinu energije, čuva mišićnu masu, sprječava

gomilanje masnog tkiva).

Učinak koji najviše zadivljuje i oko kojeg se diže najviše prašine je onaj antioksidativni. Oksidativni procesi, leže u podlozi procesa starenja, odumiranja tkiva, kompromitiranosti imunološkog sustava te nastanku karcinoma. U procesu oksidacije, kao nus-proizvodi metabolizma, nastaju slobodni radikali koji tijekom života sustavno oštećuju DNK. Gomilanjem takvih oštećenja dolazi do njezinog uništenja, odnosno promjena koje uzrokuju starenje, ali i pogoduju nastanku karcinoma. Kako bi se usporili, odnosno maksimalno izbjegli ti procesi, važno je kontinuirano osiguravati organizmu dovoljne količine tvari s antioksidativnim učinkom. Goji berry plodovi su idealan “booster” za tu svrhu – potrebno ih je dnevno unijeti svega 10-30 grama kako bi se postigao željeni učinak!

Govorimo:

Burza hrane preporučuje

Sadnice

Yacon

60,00 kn/kom