Ponuda

Graviola

kn  -  100,00/1kom

EUR  -  13,24 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

500 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Graviola je plod Annona muricate zimzelenog drveta porijeklom iz Meksika, Kube, Srednje Americe, Kariba i sjeverne Južne Amerike: Kolumbija, Brazil, Peru, Tajland, Malezija i Indonezija. Graviola je također proizveden u Africi, kao i na nekim Pacifiičkim otocima. Spada u istu porodicu kao chirimoya i indijanska banana ili pawpaw.

Soursop je prilagođen područjima visoke vlažnosti i relativno toplim zimama; temperaturama ispod 5 ° C (41 ° C) će uzrokovati oštećenja lišća i malih ogranaka, i temperaturama ispod 3 ° C (37 ° C) može biti kobno. Plod postaje suha i više nije u stanju dozrjeti.

Okus je opisan kao kombinacija jagoda i ananasa s kiselim notama citrusa, okus kontrastne s temeljnim kremastim okusom podsjeća na kokos ili bananu. Svakako savršenog okusa

Uzgoj i uporaba

Biljka se uzgaja kao komercijalni plodovi od 20-30 cm , bodljikavi, zeleno voća, mogu imati težinu do 6 kg.

Daleko od svog rodnog područja, je ograničena proizvodnja javlja na sjeveru kao južnoj Floridi -zone 10, međutim, to su uglavnom uzgaja za vlastite potrebe. Također se uzgaja u dijelovima jugoistočne Azije i obilnom na otoku Mauricijusu. Soursop voće može se uzgajati u teglama, čak iu umjerenim klimama, ako je zaštićena od hladnoće.

Voća se sastoji od jestivog dijela , bijelog mesa, vlaknasta, i jezgre neprobavljivih crnih sjemenki. Jedini član iz porodice pogodan za obradu i čuvanje. Slatka pulpa se koristi kao sok, , sorbet za sladoled , frape i shake-ve.

Zdravlje

Nutricionistički, plod ima puno ugljikohidrata, posebno fruktoze, sadrži značajne količine vitamina C, vitamina B1, i vitamina B2.

Govorimo:

Burza hrane preporučuje

Sadnice

EKO GRMOLIKA RAJČICA

15,00 kn/kom