Ponuda

Monte Cristo Abbe Faria

kn  -  550,00/1kom

EUR  -  68,75 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Dubrovačko-neretvanska

Dostupna količina

200 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Samo probrani grozdovi Plavca malog s najboljih Peljeških pozicija, prerađuju se za jedinstvene butelje vina koje sazrijevaju u morskim dubinama Jadranskog mora. Visok udio sladora (šećera) u grožđu rezultira i visokim postotkom alkohola najčešće od 14-16.5% vol. Posebna selekcija Monte Cristo vina, Vino Abbe Faria blago je s morskog dna. Vinske butelje su polegnute na više tajnih lokacija poluotoka Pelješca. Na dubini od 20 do 25 metara. Samo vrijeme provedeno pod morem je minimalno 2 godine, za to vrijeme boce se ne diraju i vrši se samo vizualna kontrola svake. Da bih sama boca i vino ostali netaknuti, koristimo staklene butelje s iznimno debelom stjenkom te posebne čepove koje se dodatno preliju s 2 vrste voska.

Butelja pakirana u drvenoj kutiji i nakon samog uživanja ostaje kao vječni suvenir.

Proizvođač

Monte Cristo Vina
Vinarija

Kuna Pelješka 22
Kuna, Pelješac 20243
Hrvatska
Dubrovačko-neretvanska

montecristovina@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Vinarija Obitelji Totić "Monte Cristo"

Obrađivanje vinograda i proizvodnja vina u obitelji Totić stoljetna je tradicija. Još u 13. st. obrađen je prvi komad zemlje, smješten u malom mjestu Kuna na poluotoku Pelješcu, u nadi i želji da sirota zemlja odgoji najbolji trs vinove loze i počasti nas najljepšim kapljicama vina. Ljubav prema vinu i tradicionalna proizvodnja u obitelji Totić njeguje se i dan danas, pažljivo prenošena s koljena na koljeno. Mukotrpan rad težaka, trud i plod okrunjeni su nazivom, dostojnim životne priče "Monte Cristo".

Ime vina inspirirano je prema junaku romana "Grof Monte Cristo".

Burza hrane preporučuje

Pjenušava vina

Pjenušci i vina Josipović 0,75 L

100,50 kn/kom

Crna vina

Monte Cristo Abbe Faria

550,00 kn/kom

Crna vina

Sagul Plavac mali - crno vino

45,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice