Ponuda

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres

kn  -  0,10/1L

EUR  -  0,01 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Primorsko-goranska

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres, prvo je maslinovo ulje koje je u Republici Hrvatskoj zaštićeno oznakom izvornosti, a Mosaico premium je prvo maslinovo ulje koje je s oznakom izvornosti stavljeno na tržište.

Ulje s oznakom izvornosti proizvodi se od autohtonih sorti maslina otoka Cresa, Simjace i Plominke. Masline moraju biti prerađene u roku od 48 sati od berbe, a kemijski i organoleptički parametri koje mora zadovoljavati ulje s oznakom izvornosti su stoži od parametara za ekstra djevičanko maslinovo ulje, čime se garantira još veća kvaliteta proizvoda. Kontrolira se cijeli proces od uzgoja, berbe, prerade, skladištenje ulja, pa sve do punjenja u boce. Certifikacijska kuća koja kontrolira cijeli proces jamči kvalitetu i tipičnost proizvoda u svakom trenutku. Na taj način krajnji potrošač dobiva još jedno jamstvo kvalitete i slijedivost proizvoda od stabla do boce.

Cijena na upit.

Govorimo:

Proizvođač

PZ Cres
Zadruga

Šetalište 20 travnja 62
Cres 51557
Hrvatska
Primorsko-goranska

poljoprivredna.zadruga@ri.t-com.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Poljoprivredna zadruga Cres nastavlja stoljetnu tradiciju zadrugarstva na kvarnerskim otocima i prva je u Hrvatskoj dobila prestižnu Deklaraciju ekološkog proizvoda za svoju proizvodnju eko-janjetine u sklopu projekta "Proizvodnja janjetine sa znakom ekološkog proizvoda Hrvatske".

Ekološka proizvodnja janjetine dio je ekološke poljoprivrede čija je bit maksimalno iskorištavanje potencijala određenog eko-sustava, u ovom slučaju otoka Cresa. Proizvodnjom eko-janjetine potiče se brži razvoj ovčarstva, a time stočarstva i poljoprivrede, odnosno ukupnoga gospodarstva kraja. Moderna Europa je željna ekoloških poljoprivrednih proizvoda pa eko-janjetina ima potencijala da postane tražen hrvatski izvozni brand.

Iznimno povoljni teren stanište je stadu od 200 ovaca, čiji će se broj postupno povećavati. Osim proizvodnje eko-janjadi važna je i proizvodnja ovčjeg mlijeka i njegova prerada u sir, te proizvodnja extra djevičanskog maslinovog ulja, MOSAICO. U sklopu zadruge nalaze se moderno opremljeno sakupljalište za janjce i klaonica, koja je pod stalnim veterinarskim nadzorom, te uljara u kojoj se obavlja prerada vlastitih maslina. Mesni proizvodi mogu se kupiti u mesnici zadruge.

Burza hrane preporučuje

Suncokretovo ulje

Suncokretovo hladno prešano ulje staklena ambalaža

40,00 kn/L

Ulje repice

Ulje repice

1,00 kn/L

Bučino ulje

Domaće bučino ulje

100,00 kn/L

Maslinovo ulje

Extra djevičansko maslinovo ulje...Istra

70,00 kn/L

Ulje konoplje

HLADNO PREŠANO ULJE KONOPLJE 500ML

98,00 kn/L

Bučino ulje

Bučino ulje 100 % hladno prešano 500 ml

80,00 kn/kom

Maslinovo ulje

Aromatizirano maslinovo ulje češnjak/chilli 0,5l

100,00 kn/L