Jačanje imuniteta pčelinjim proizvodima - PROPOLIS

25.09.2020

Radovan Petrović

Možemo li se jačanjem imuniteta boriti protiv COVID-19 infekcije?

Iako je još uvijek mnogo nepoznanica o novom korona virusu zasad znamo da uzrokuje akutnu zaraznu bolest simptoma sličnih gripi. Zdravstvene institucije i laboratoriji diljem svijeta danas ubrzano rade na razvoju cjepiva protiv novog virusa.
Za to vrijeme zdrav imunosni sustav, higijenske mjere te mjere socijalne distance su prva linija obrane od zaraze korona virusom. Svakodnevno nas upozoravaju kako navedenim mjerama ne štitimo samo sebe već i druge oko sebe. Poseban naglasak se stavlja na kronične bolesnike, onkološke bolesnike, osobe starije dobi. Zašto? Odgovor je u oslabljenom ili nepostojećem imunitetu kod takvih osoba što dovodi do komplikacija izazvanim infekcijom novim korona virusom.

 

 

Jačanjem imuniteta povećavamo šanse da se naše tijelo izbori na najbolji mogući način čak ako do zaraze i dođe. Izbjegavamo potencijalne komplikacije i skraćujemo vrijeme oporavka.
Propolis je složena mješavina koju čine spojevi koje luče pčele te biljno dobiveni spojevi. Općenito, sirovi propolis sastoji se od oko 50% smole, 30% voskova, 10% esencijalnih ulja, 5% polena i 5% različitih organskih spojeva. Više od 300 sastojaka identificirano je u različitim uzorcima, a novi se i dalje prepoznaju tijekom kemijske karakterizacije novih vrsta propolisa. Osnovni spojevi odgovorni za biološku aktivnost: polifenoli, aromatske kiseline i diterpenske kiseline su prisutni u svim vrstama propolisa. Odstupanja u sastavu propolisa su povezana sa specifičnom florom regije i načinom postupanja sa sirovinom.

PROPOLIS pokazuje antimikrobne aktivnosti, a njegovi učinci mogu se pojaviti izravnim djelovanjem na mikroorganizme i/ili posredno putem stimulacije imunološkog sustava. Propolis također može pokazati sinergističke učinke s antimikrobnim lijekovima. Ističe se po antioksidacijskim svojstvima zahvaljujući visokoj koncentraciji snažnih antioksidansa- flavonoida. Flavonoidi prisutni u propolisu igraju veliku ulogu u njegovim imunomodulacijskim svojstvima. Studije su pokazale da propolis povećava stanični imunosni odgovor povećanjem mRNA za interferon-γ i aktivira proizvodnju citokina.
Poznavanje mehanizama djelovanja propolisa na imunosni sustav je napredovalo posljednjih godina. In vitro i in vivo testovi pokazali su da propolis može aktivirati makrofage, povećavajući njihovu mikrobicidnu aktivnost. Pojačava aktivnost prirodnih stanica ubojica protiv tumorskih stanica, također potiče veću proizvodnju antitijela, što sugerira i njegovu uporabu u cjepivima kao pomoćna tvar.

Propolis hrvatskog područja pokazuje visoku koncentraciju bioaktivnih komponenata te visoku čistoću koja je od iznimne važnosti kada se takva sirovina koristi za podizanje imuniteta kod osoba narušenog zdravlja. Propolis isključivo hrvatski pčelara, koji prolazi sve potrebne analize na Zavodu za javno zdravstvo, sastavni je dio Radovan Petrović proizvoda za jačanje imuniteta.
Dugogodišnja tradicija i provjerena receptura od strane naših kupaca najbolji su dokaz učinkovitosti preparata na bazi pčelinjih produka.

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Dimljeni mesni proizvodi

Šunka za Uskrs od najkvalitetnijeg mesa crne slavonske svinje

100,00 kn/kg

Jabuke

Jabuke

5,00 kn/kg

Ostalo

Mlinci

1,00 kn/kom

Kravlji sir

Punomasni polutvrdi kravlji sir MIX

0,10 kn/kom

Ostalo

Gulaš od "boškarina" (polugotov proizvod)

150,00 kn/kom

Ostalo

Mesni poklon paketi

0,10 kn/kom

Slatki likeri

LIKER TERANINO

0,10 kn/L

Tinktura

TINKTURA OD IMELE

140,00 kn/kom

Paprika

Slatka domaća začinska paprika

120,00 kn/kg

Crna vina

CHARDONNAY BARRIQUE

82,00 kn/L

Poklon paketi

Five happiness - personalizirani poklon paket

150,00 kn/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Premium kulin Bećar

250,00 kn/kom

Matična mliječ

MATIČNA MLIJEČ

150,00 kn/kom

Ostalo

NAMAZI, 250 ml

15,00 kn/kom

Eko proizvodi

BUČIN KRUH, 500G

15,00 kn/kom