Jačanje imuniteta pčelinjim proizvodima - PROPOLIS

25.09.2020

Radovan Petrović

Možemo li se jačanjem imuniteta boriti protiv COVID-19 infekcije?

Iako je još uvijek mnogo nepoznanica o novom korona virusu zasad znamo da uzrokuje akutnu zaraznu bolest simptoma sličnih gripi. Zdravstvene institucije i laboratoriji diljem svijeta danas ubrzano rade na razvoju cjepiva protiv novog virusa.
Za to vrijeme zdrav imunosni sustav, higijenske mjere te mjere socijalne distance su prva linija obrane od zaraze korona virusom. Svakodnevno nas upozoravaju kako navedenim mjerama ne štitimo samo sebe već i druge oko sebe. Poseban naglasak se stavlja na kronične bolesnike, onkološke bolesnike, osobe starije dobi. Zašto? Odgovor je u oslabljenom ili nepostojećem imunitetu kod takvih osoba što dovodi do komplikacija izazvanim infekcijom novim korona virusom.

 

 

Jačanjem imuniteta povećavamo šanse da se naše tijelo izbori na najbolji mogući način čak ako do zaraze i dođe. Izbjegavamo potencijalne komplikacije i skraćujemo vrijeme oporavka.
Propolis je složena mješavina koju čine spojevi koje luče pčele te biljno dobiveni spojevi. Općenito, sirovi propolis sastoji se od oko 50% smole, 30% voskova, 10% esencijalnih ulja, 5% polena i 5% različitih organskih spojeva. Više od 300 sastojaka identificirano je u različitim uzorcima, a novi se i dalje prepoznaju tijekom kemijske karakterizacije novih vrsta propolisa. Osnovni spojevi odgovorni za biološku aktivnost: polifenoli, aromatske kiseline i diterpenske kiseline su prisutni u svim vrstama propolisa. Odstupanja u sastavu propolisa su povezana sa specifičnom florom regije i načinom postupanja sa sirovinom.

PROPOLIS pokazuje antimikrobne aktivnosti, a njegovi učinci mogu se pojaviti izravnim djelovanjem na mikroorganizme i/ili posredno putem stimulacije imunološkog sustava. Propolis također može pokazati sinergističke učinke s antimikrobnim lijekovima. Ističe se po antioksidacijskim svojstvima zahvaljujući visokoj koncentraciji snažnih antioksidansa- flavonoida. Flavonoidi prisutni u propolisu igraju veliku ulogu u njegovim imunomodulacijskim svojstvima. Studije su pokazale da propolis povećava stanični imunosni odgovor povećanjem mRNA za interferon-γ i aktivira proizvodnju citokina.
Poznavanje mehanizama djelovanja propolisa na imunosni sustav je napredovalo posljednjih godina. In vitro i in vivo testovi pokazali su da propolis može aktivirati makrofage, povećavajući njihovu mikrobicidnu aktivnost. Pojačava aktivnost prirodnih stanica ubojica protiv tumorskih stanica, također potiče veću proizvodnju antitijela, što sugerira i njegovu uporabu u cjepivima kao pomoćna tvar.

Propolis hrvatskog područja pokazuje visoku koncentraciju bioaktivnih komponenata te visoku čistoću koja je od iznimne važnosti kada se takva sirovina koristi za podizanje imuniteta kod osoba narušenog zdravlja. Propolis isključivo hrvatski pčelara, koji prolazi sve potrebne analize na Zavodu za javno zdravstvo, sastavni je dio Radovan Petrović proizvoda za jačanje imuniteta.
Dugogodišnja tradicija i provjerena receptura od strane naših kupaca najbolji su dokaz učinkovitosti preparata na bazi pčelinjih produka.

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Prirodni (100%) sokovi

EKO MATIČNI SOK OD SIBIRSKE BOROVNICE 200ml

33,00 kn/kom

Ostalo

TOPLA ČOKOLADA U PRAHU - TAMNA 1kg

25,00 kn/kg

Eko proizvodi

Eko zimnica

30,00 kn/kom

Njega lica

Serum Za Područje Oko Očiju

70,00 kn/kom

Prirodni (100%) sokovi

Matični sok od aronije 1L-dobitnik Velike ZLATNE medalje za kvalitetu

60,00 kn/L

Med s dodacima

Api dodatak – Med s dodatkom propolisa, 450 g

147,00 kn/kom

Limun

Limun 1. klase

10,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO proizvodi

1,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg

Džemovi

Džemovi

1,00 kn/kom

Pršut

Domači pršuti istarski

25,00 eur/kg

Bučino ulje

Bučino ulje 100%

120,00 kn/L

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Ostalo

HUMUS KALIFORNIJSKIH GLISTA

1,25 kn/L

Čaj od lavande

Čaj

1,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice