Što je to prirodna kozmetika i koje su prednosti njezina korištenja?

15.10.2020

U nastavku donosimo sve odgovore.

Jedna indijanska poslovica kaže: “U biljkama se može naći sva moć ovog svijeta“, što je ujedno i glavna karakteristika prirodne kozmetike koja pomaže koži da ojača svoje prirodne procese. S obzirom da je naša koža odgovorna za čitav organizam, važno je pokrenuti njezin prirodan način funkcioniranja, sposoban da sam prevlada određene nepravilnosti, a ne dodatno je opteretiti kemijskim supstancama.

Što točno podrazumijevamo prirodnom kozmetikom?

U prirodnu kozmetiku ubrajamo ručno rađene kreme, sapune i ostalu kozmetiku bez konzervansa, kemijskih ili sintetičkih dodataka. Baziraju se na ručno rađenim ekstraktima ljekovitih biljaka, maceratima i hladno prešanim eteričnim uljima. Sam proces proizvodnje mora biti brz i jednostavan, kako bi osigurao sastav proizvoda koji je što bliži sastavu izvornog biljnog materijala.

Zašto je prirodna kozmetika bolja od klasične?

Kada kupujemo kreme velikih proizvođača, u čijem se sastavu nalaze kemijski i sintetički konzervansi, emulgatori, mirisi i boje, silikoni i parafini te alkoholi. Svaki od ovih sastojaka zapravo škodi našoj koži, a prednost prirodne kozmetike je što ih ona ne sadrži.

Možda vam mala količina parabena u konvencionalnoj kozmetici ne može ništa, ali ukoliko posjedujete desetak
proizvoda s parabenima koje upotrebljavate svaki dan, pitanje je što se može dogoditi nakon dužeg korištenja. Većina štetnih tvari taloži se u organizmu i tek kada se naše tijelo osjeti „predozirano“ dolazi do alergijskih reakcija i pada imuniteta.

Koje su prednosti korištenja prirodne kozmetike?

Prirodne sastojke ljudski organizam prihvaća kao svoje i na njih ne razvija antitijela. Za razliku od kemijskih sastojaka koje ljudski organizam ne prihvaća kao svoje, te pritom stvara antitijela. To je osnovni razlog zašto vam kemijska i marketinški prirodna kozmetika nakon nekog vremena više ne odgovara. Tada mijenjate trenutno omiljenu kremu i tražite novu.

Prirodna kozmetika ima jednako djelovanje prvi dan, nakon mjesec dana, a i nakon godinu dana – možete je koristiti cijeli život bez straha od štetnih posljedica koje uzrokuju kemijska i marketinški prirodna kozmetika. Prirodna kozmetika slijedi biološki ritam naše kože i potiče vlastite funkcije. S obzirom na to da je naša koža odgovorna za čitav organizam – i najveći je ljudski organ – ima i vlastite funkcije. Važno je potaknuti njen prirodan način djelovanja, a ne je dodatno opteretiti kemijskim supstancama.

Je li prirodna kozmetika skuplja od klasične?

S obzirom na to da se sastoji od iznimno kvalitetnih sastojaka i nije. Običnu kremu u supermarketu platimo od 40 do 250 kuna, a takve su cijene i za prirodnu kozmetiku – ovisno o eteričnim uljima koje se koriste. Prednost je u tome što se svakom tipu kože može prilagoditi sastav kreme. Svaka krema je napravljena baš za svakog posebno, odnosno za tip kože.

Prirodna kozmetika je više od trenda. Ako volite zdravu hranu i zdrav stil života, prirodna kozmetika je pravi izbor za vas!

Ponudu prirodne kozmetike s našeg portala možete vidjeti ovdje


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Jabuke

EKO Jabuka Gala

13,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Paprika

Paprika

10,00 kn/kg

Bijela vina

Malvasia iz bačve od akacije

75,00 kn/L

Čaj od lavande

Čaj

1,00 kn/kom

Ostalo

HUMUS KALIFORNIJSKIH GLISTA

1,25 kn/L

Ostalo

Votka

30,00 kn/L

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Njega lica

Serum Za Područje Oko Očiju

70,00 kn/kom

Teleće meso

KUPUJEMO - teleći but - 50kg/tj

50,00 kn/kg

Njega lica

SMILJE krema za njegu suhe kože

70,00 kn/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Slavonski kulen

230,00 kn/kg

Makaroni

Tjestenina

1,00 kn/kg

Pršut

Domači pršuti istarski

25,00 eur/kg

Hidrolati

HIDROLAT SMILJA (otok Hvar)

50,00 kn/L


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice