Magareće mlijeko

03.11.2020

Magareće mlijeko je u proteklih nekoliko godina postalo vrlo traženi “ljekoviti napitak”. U središtu pozornosti mnogih roditelja čija djeca imaju problema s alergijama i česte upale dišnog sustava. Magareće mlijeko je po sastavu najsličnije majčinu mlijeku i izvrsna je zamjena za kravlje mlijeko. Pokazalo se da djeca koja su alergična na proteine iz kravljeg mlijeka jako dobro prihvaćaju magareće mlijeko koje je slatkasto, hranjivo i ne izaziva nikakve alergijske reakcije.

Vjerojatno najvažnija stavka magarećeg mlijeka jest da smanjuju razine kolesterola u krvi, sudjeluju u razvoju mozga, pomažu organizmu da koristi važne vitamine i minerale iz hrane, koje su važne za razvoj i rad svih vitalnih organa. U mlijeku se nalazi i enzim lizozim, poznatiji i kao “antibiotik tijela” zato što ima antibakterijska i antivirusna svojstva te sprječava razne upalne procese u probavnom sustavu.
Mnogi stručnjaci predviđaju da će se u budućnosti adaptirane formule za dojenčad raditi upravo od magarećeg mlijeka, jer je najlaganije za probavu u razvoju i najhranjivije te najsličnije majčinu mlijeku.

Magareće mlijeko sadrži i 60 puta više C vitamina nego kravlje mlijeko, vitamine A, D, E i F, visoke količine magnezija, kalcija, fosfora, kalija, cinka. Možda najvažnija blagodat u ovom hladnijem periodu je i ta da jača imunitet kod djece i odraslih.

Govori se da je magareće mlijeko čuvar zdravlja arterija, alat za vitkost i da sprječava taloženje masnih naslaga na struku. Ukratko, nema kraja medicinskim tvrdnjama koje se vezuju uz magareće mlijeko.

Magarica dnevno proizvede relativno malo mlijeka pa je to mlijeko skupo. Može je se dojiti samo dok hrani mladog magarca i tada je se, uz to, treba oprezno izdajati kako bi i za magarčića ostalo mlijeka. Stoga je razumljivo da je takvo mlijeko veoma skupo. Litra magarećeg mlijeka prodaje se za 400 – 600 kn po litri, a roditeljima se preporučuje da bi djeca trebala uzimati 1 dl tog mlijeka dnevno.

Ponudu magarećeg mlijeka možete pronaći na našem portalu.


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Sapuni

Prirodni sapuni

17,50 kn/kom

Kiseli kupus

Kiselo zelje - domaće rezano

16,00 kn/kg

Crna vina

Monte Cristo Abbe Faria

550,00 kn/kom

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg

Sušene kobasice

Boškarin istarska malvazija - Kobasica od mesa istarskog goveda-boškarina s malvazijom

168,75 kn/kg

Sušene kobasice

Divljač jelen - Salama od mesa istarske divljači-jelena s teranom

168,75 kn/kg

Ostalo

TOPLA ČOKOLADA U PRAHU - TAMNA 1kg

25,00 kn/kg

Kravlji sir

Tuffo

210,00 kn/kg

Eko proizvodi

Mješavina meda s peludom i propolisom 450g

55,00 kn/kom

Proizvodi bez šećera

Bakini poljupci 90g

27,00 kn/kom

Dodatak prehrani

Macerat 14, dodatak prehrani 200ml

225,00 kn/kom

Jabuke

EKO Jabuka Gala

13,00 kn/kg

Ostalo

Burger od istarskog goveda-boškarina s istarskom pancetom

112,50 kn/kg

Njega lica

Serum Za Područje Oko Očiju

70,00 kn/kom

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice