Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru

06.06.2017

Stopama legendarnog Casanove

Ovaj jedinstven događaj u srcu Vrsara omogućava Vam da se vratite u 18. stoljeće, stoljeće u kojemu je srca brojnih žena slamao poznati ljubavnik – Giacomo Casanova.

„Stari samanj pod kaštelom“ dvodnevna je manifestacija koja će se održati 23. i 24. lipnja 2017. godine u Vrsaru, malom istarskom gradiću na jadranskoj obali. Uz ulične svirače i folklor, imat ćete priliku okusiti autohtone istarske proizvode poput istarskog pršuta, sira ili vrhunskih vina!

Šetnja kroz prošlost

Legenda kaže da je poznati romantik Casanova svoje ljubavno umijeće „brusio“ i u Vrsaru. Zato su se domaćini odlučili vratiti u 18. stoljeće i dočarati nam kako je stari grad izgledao u Casanovino doba.

Već na ulazu u stari grad dočekat će Vas čuvari zidina obučeni u autohtone kostime, a priču o povijesti grada nastavit će Vam pričati kostimirani voditelji dok Vas vode kroz uličice kojima su nekad hodali plemići, trgovci i pučani, starosjedioci Vrsara.

Put će Vas dovesti i do žile kucavice svakog grada, trga, gdje su se sastajali trgovci iz raznih dijelova svijeta razmjenjujući robu s vrsarskim zanatskim obrtnicima. Danas, 300 godina poslije, imate priliku vidjeti kako su izgledali stari zanati i kako se izrađuju autohtoni hrvatski suveniri.

Hrana  i pića dostojni plemića

Osim zagarantirane zabave, glazbe i plesa za koji će biti zaduženi ulični glazbenici te lokalne folklorne skupine, posjetitelji ove tradicionalne vrsarske manifestacije imat će priliku uživati u najpoznatijim istarskim jelima i pićima.

Istarske delicije poput pršuta, sira i drugih mesnih proizvoda bit će servirane u svakom kutku starog grada, a da Vam grlo ne bude suho moći ćete se okrijepiti istarskim vinom. Za potpuni užitak, organizatori ove manifestacije osladit će vaš dolazak poznatim fritulama, medom i lavandom.

Stari samanj pod kaštelom u Vrsaru održava se zadnji vikend u lipnju (23. i 24.). Ako ste proizvođač autohtonih istarskih proizvoda ili pak potražujete iste, javite nam se. Burza hrane Vas očekuje!

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Gin

Gin Bijeli Gusak No.1

144,00 kn/kom

Paprika

Slatka domaća začinska paprika

120,00 kn/kg

Slanina

DEDA KROLO- PREMIUM DIMLJENA SLANINA

110,00 kn/kg

Poklon paketi

Medeni poklon paket

250,00 kn/kom

Meso peradi

Eko piletina

25,00 kn/kg

Tinktura

TINKTURA OD IMELE

140,00 kn/kom

Bijela vina

Malvazija Istarska 0,75l

40,00 kn/kom

Panceta

Delikatese Buršić - istarski čips od pancete

30,00 kn/kom

Crna vina

Teran

108,00 kn/kom

Proizvodi bez šećera

Iguana gin 0.7l

250,00 kn/kom

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Pršut

Istarski pršut

180,00 kn/kg

Slatki likeri

LIKER TERANINO

0,10 kn/L

Sadnice

Yacon

60,00 kn/kom

Svinjsko meso

Svinje

0,10 kn/kg