Sve što trebate znati o orasima i hladno prešanom ulju oraha!

17.05.2019

Svo jezgričasto voće dobro je za zdravlje, ali u usporedbi s drugim orašastim plodovima orasi sadrže dvostruko više antioksidansa.

Orah je nevjerojatan izvor vrijednih nutrijenata. Sadrži antioksidanse, kvalitetne masne kiseline, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, vitamine B, E i K.

Od drevnih se vremena orasi spominju u vezi s intelektualnošću - sam plod ima oblik ljudskoga mozga!

Uz to, orahovo ulje je prepoznato kao visokokvalitetno prirodno ulje koje ima niz blagotvornih učinaka na ljudsko zdravlje te se koristi kao prirodni lijek u kozmetici. Orahovo ulje dobiva se hladnim prešanjem oraha.

Postoji dosta vrijednih prednosti orahovog ulja kao što pomoć pri mršavljenju, poboljšava izgled kože, štiti zdravlje srca , jača kosu, ublažava napetost, poboljšava zdravlje jetre, sprječava infekcije, štiti od oksidativnog stresa .

 Orahovo ulje sadrži 72% polinezasićenih masnih kiselina (alfa-linolenska, linolna i oleinska) te samo 9% zasićenih masnih kiselina. Mnoge od tih masti također djeluju kao antioksidansi i protuupalni spojevi i uglavnom su poznati kao "dobri" oblici masti, zbog njihove brze pretvorbe energije i blagotvornih učinaka.

Kvalitetu oraha i orahovog ulja našeg korisnika OPG Sotinac prepoznali su mnogi klijenti s obzirom da OPG izvozi svoje proizvode u cijelu EU, od Austrije do Engleske.

OPG Sotinac otvoren je 2006. godine, u današnjem obliku nastao je kao plod desetogodišnjeg rada skromnog seoskog gospodarstva i pomalo maštovite vizije. Počeli smo se baviti uzgojem oraha proširujući površine. Pokrenuli smo certifikaciju površina za eko certifikat te zadovoljavanje normi global gap. Većina proizvodnje se obavlja ručno na tradicionalan način što našim proizvodima uz poštivanje standarda ekološke proizvodnje daje dodatnu vrijednost. Proizvodimo ulje od oraha i granulirani češnjak.

Naši kupci diljem EU su prepoznali proizvode i potiču nas da svakodnevno razmišljamo o očuvanju i poboljšanju kvalitete te uvođenju novih proizvoda. Slavonski inat, povezanost sa djedovinom te za mnoge smiješne i nesvakidašnje ideje u proizvodnji i tehnologiji učinili su nas prepoznatljivim po kvaliteti i okusu.

Poštarina za Hrvatsku je besplatna uz uplatu na račun.

Link na proizvode je ovdje:

http://burzahrane.hr/company/8861

Orah=kralj voća!

 

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kravlje mlijeko

Svježe mlijeko

1,00 kn/L

Drugi sirevi

Sir

40,00 kn/kg

Livadni med

MED LIVADSKI

70,00 kn/kg

Cvjetni med

Med cvjetni,bagrem,šumski,livada...

40,00 kn/kg

Ovčji sir

Paški sir

220,00 kn/kg

Crna vina

Crno vino

1,00 kn/L

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

110,00 kn/kom

Grožđe

Grožđe sorte Laški rizling

4,00 kn/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,50 lit

80,00 kn/kom

Prirodni (100%) sokovi

Aronija Nero matični sok 100%

50,00 kn/L

Maslinovo ulje

Ekološko-ekstra djevičansko maslinovo ulje

100,00 kn/L

Makaroni

Tjestenina

1,00 kn/kg

Ostalo

Kudret nari-Gorka dinja-Karela-Momordica charantia

50,00 kn/kg

Mikrozelenje

MIKROZELENJE

25,00 kn/kom

Med s dodacima

PČELARICIN SLATKIŠ

35,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice