TORKOP maslinovo ulje

07.06.2019

Tradicija u kapi masline

Obitelj Černeka, vlasnici uljare “TORKOP”, posjeduju dugogodnišnju tradiciju uzgoja maslina na području Sovinja kak od Buzeta. Naslijedili su kulturu proizvodnje od svojih predaka.

Masinovo ulje ovog kraja spominje se još u ranom srednjem vijeku. Naime, rimska carica Livija Drusilla, njegovanjem tijela maslinovim uljem ovog kraja, sve do starost i zadržala je lijep i mladenački izgled.

Maslinik obitelji Černeka smješten je na terasastim terenima lapora i pješčenjaka, na 210-290 metara nadmorske visine, na najsjevernijim kontinentalnim točkama poluotoka sjeverne Istre. Uzgoj maslina obavlja se na tradicionalan način bez tretiranja.

Prerada maslina obavljaja se naprednom tehnologijom u njihovoj vlastitoj uljari “TORKOP”. Plodovi se beru početkom listopada i prerađuju hladnim postupkom u istom danu. Time domaće maslinovo ulje otvara put priznanjima na najvišoj razini. Naime, ekstra djevičansko maslinovo ulje Černeka godinama je nagrađivano zlatnim odličjima na domaćim i stranim izložbama.

Njihova maslinova ulja imaju zeleno – žutu boju. Aromom dominira svježina i miris trave, voća i crnogorice. Okus je umjereno gorkast, elegantno pikantan i aromatičan. Zbog specifičnosti okusa i mirisa pogodan je za primjenu u svim jelima: kuhanoj i pečenoj ribi, mesu, povrću i raznim sirevima.

Njihove proizvode pronađite na slijedećem linku: http://burzahrane.hr/company/8296

Za ostale upite obratite im se direktno na: https://cerneka-torkop.hr/


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Laneno hladno prešano ulje 250 ml

25,00 kn/kom

Crveni luk

Crveni luk

3,00 kn/kg

Bijela vina

Istarska malvazija

12,00 kn/L

Eko proizvodi

EKO povrće

20,00 kn/kg

Meso peradi

Pureće meso

55,00 kn/kg

Vegetarijanske namirnice

REINA KAVA

60,00 kn/kom

Ostalo

Slavonski čvarci 1000 g

75,00 kn/kom

Loza

Rakija/loza

30,00 kn/L

Kremasti med

Medena krema s dodatkom aronije 250 g

24,00 kn/kom

Ostalo

Meso svježe

1,00 kn/kg

Orada

Orada

170,00 kn/kg

Meso peradi

Pileći file

30,00 kn/kg

Meso peradi

Pureće meso

55,00 kn/kom

Cikla

CIKLA

10,00 kn/kg

Papaline

Papaline

8,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice