16. EKO ETNO Gacka

26.06.2019

Ljetna manifestacija

Pozivaamo Vas na ljetnu manifestaaciju 16. EKO ETNO Gacka koja će se održati 26. i 27. srpnja 2019. godine u Gradskom parku u Otočcu.

Eko etno Gacka predstavlja ljetni turistički adut i vodeću manfestaciju ovog kraja.

Turistička destinacija Otočac 2018. godine dobila je priznanje Hrvatske turističke zajednice kao treća destinacija ruralnog turizma.

Od 2003. godine kroz navedenu se manifestaciju doprinosi obogaćivanju turističke ponude Gacke i podizanju turističkih resursa destinacije. Nagrada za uloženi trud se ogleda u povećanju turističkog prometa iz godine u godinu. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ dodjeljuje im 2017. posebno priznanje za ruralnu manifestaciju.

Dakle, Eko etno Gacka doprinosi očuvanju etnološkog i povijesnog nasljeđa destinacije. Budući da su izlagači iz cijele Hrvatske, od Zagreba, Karlovca, Slunja pa do Biograda n/m, manifestacija je prešla lokalne okvire.


Koncepcija je zamišljena kroz dva dana: prvi dan uz brojne izlagače, peći će se i degustirati jela od pastrve koja će se dijeliti posjetiteljima. Uz to, biti će organiziran i zabavni program za djecu te nastup TS „Mirakul“. Drugi dan održat će se tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića koji će se također dijeliti svim pristunim posjetiteljima, a natjecanju će prisustovat brojni izlagači iz zemlje i inozemstva. I drugi dan biti će organiziran zabavni program za djecu te nastup Dražena Zečića.


Generalni pokrovitelj ove popularne manifestacije je Putnička agencija Klek iz Ogulina, koja osigurava putovanje života kao nagradu za najbolji kotlić Otočca i Gacke!

Više informacija možete pronaći na linku: http://www.tz-otocac.hr/hr/


Vidimo se u Otočcu!


 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO masline s košticama

25,00 kn/kg

Ovčji sir

Paški sir

220,00 kn/kg

Masti životinjskog podrijetla

EKO mast crne slavonske svinje 250ml

13,00 kn/kom

Bagremov med

Bagremov med

35,00 kn/kg

Kravlje mlijeko

Svježe mlijeko

1,00 kn/L

Propolis

PROPOLIS KAPI / SPREJ

35,00 kn/kom

Čili

Chilli svježi

12,00 kn/kom

Pjenušava vina

Pjenušac Amoureux Muscat Extra sec

140,00 kn/L

Bagremov med

Bagremov med

45,00 kn/kg

Dodatak prehrani

Dehidrirani plod M.C.mljeveni prah.Karela/Gorka dinja.

150,00 kn/kom

Ostalo

Bademovo hladno prešano ulje 250 ml

70,00 kn/kom

Med s dodacima

PČELARICIN SLATKIŠ

35,00 kn/kom

Bosiljak

Bosiljak svježi

12,00 kn/kom

Ostalo

Crni kim - hladno prešano ulje 250 ml

110,00 kn/kom

Drugi sirevi

Sir

40,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice