16. EKO ETNO Gacka

26.06.2019

Ljetna manifestacija

Pozivaamo Vas na ljetnu manifestaaciju 16. EKO ETNO Gacka koja će se održati 26. i 27. srpnja 2019. godine u Gradskom parku u Otočcu.

Eko etno Gacka predstavlja ljetni turistički adut i vodeću manfestaciju ovog kraja.

Turistička destinacija Otočac 2018. godine dobila je priznanje Hrvatske turističke zajednice kao treća destinacija ruralnog turizma.

Od 2003. godine kroz navedenu se manifestaciju doprinosi obogaćivanju turističke ponude Gacke i podizanju turističkih resursa destinacije. Nagrada za uloženi trud se ogleda u povećanju turističkog prometa iz godine u godinu. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ dodjeljuje im 2017. posebno priznanje za ruralnu manifestaciju.

Dakle, Eko etno Gacka doprinosi očuvanju etnološkog i povijesnog nasljeđa destinacije. Budući da su izlagači iz cijele Hrvatske, od Zagreba, Karlovca, Slunja pa do Biograda n/m, manifestacija je prešla lokalne okvire.


Koncepcija je zamišljena kroz dva dana: prvi dan uz brojne izlagače, peći će se i degustirati jela od pastrve koja će se dijeliti posjetiteljima. Uz to, biti će organiziran i zabavni program za djecu te nastup TS „Mirakul“. Drugi dan održat će se tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića koji će se također dijeliti svim pristunim posjetiteljima, a natjecanju će prisustovat brojni izlagači iz zemlje i inozemstva. I drugi dan biti će organiziran zabavni program za djecu te nastup Dražena Zečića.


Generalni pokrovitelj ove popularne manifestacije je Putnička agencija Klek iz Ogulina, koja osigurava putovanje života kao nagradu za najbolji kotlić Otočca i Gacke!

Više informacija možete pronaći na linku: http://www.tz-otocac.hr/hr/


Vidimo se u Otočcu!


 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Mikrozelenje

Mikrozelenje i jestivo cvijeće

35,00 kn/kom

Bijela vina

Istarska malvazija

12,00 kn/L

Srdele

Srdele

20,00 kn/kg

Ostalo

Laneno hladno prešano ulje 250 ml

25,00 kn/kom

Masti životinjskog podrijetla

Slavonska svinjska mast 1 kg

9,00 kn/kom

Eko proizvodi

EKO povrće

20,00 kn/kg

Bijela vina

RAJNSKI RIZLING 0,75 l

35,00 kn/kom

Krumpir

Krumpir

2,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg

Teleće meso

Ramstek (b.k.)

80,00 kn/kg

Meso peradi

Eko piletina

25,00 kn/kg

Pekmez

Pekmez aronija&šljiva

20,00 kn/kom

Jetra

Guščja jetra - prirodna

100,00 kn/kg

Eko proizvodi

Eko zimnica

30,00 kn/kom

Bijela vina

Malvazija Istarska 0,75l

40,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice