Ekstra djevičansko maslinovo ulje OPG-a Filip Čeko

26.06.2019

Mladi Filip Čeko nositelj je istoimenog OPG-a Filip Čeko i predstavlja drugu generaciju poljoprivrednika u obitelji koja obrađuje 8 ha maslinika i 1,2 ha badema. Ljubav prema poljoprivredi je razvio radeći uz roditelje koji su prije dvadesetak godina i započeli sadnju maslinika. Njihovi nasadi zasađeni su vlastoručno te se planira i daljnja sadnja.

Najzastupljenije sorte u uzgoju su BjelicaLeccino Frantoio. Osim njih uzgajaju Moraiolo, Pendolino, Rosulju, Črnicu i Casalivu. Od navedenih sorti proizvode monosortna ulja, kao i njihove kupaže.

Također uzgajaju i bademe, a od sorti imaju Feragnez i Tuono.

Tijekom godina bavljenja proizvodnjom vrhunskog maslinnovog ulja, osvojili su brojna zlatna priznanja na raznim natjecanjima u kvaliteti maslinovog ulja, a tradicija se i nastavlja. Nagrade govore dovoljno o kvaliteti njihovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Naime, ove godine su vicešampioni na natjecanju “Zeleno zlato Istre” u Taru i vicešampioni te u top 10 na “Zlata oljčna vejica” u Izoli u Sloveniji. Taokđer su osvojili zlatnu medalju na natjecanju “AIPO” u Veroni, te su uvršteni u svijetski katalog maslinovih ulja “Flos olei” u kojem su redovito zadnjih desetak godina. 

Da bi dobili maksimalnu kvalitetu ulja, masline ubiru u vrijeme njihove idealne zrelosti i prerađuju u roku od 24 sata . Prerada se vrši hladnim postupkom, gdje temperatura ulja ne prelazi 27 °C. Tako dobiveno ulje čuva se u inoks bačvama, u posebnom klimatiziranom prostoru na kontroliranoj temperaturi od 17°C, pod inertnim plinom dušikom kako bi spriječili oksidaciju.

Na taj način osigurava se trajnost i visoka kvaliteta ekstra djevičanskog ulja. proizvode prodaju na “kućnom pragu”, a ulje po narudžbi šalju i brzom dostavom uz plaćanje pouzećem. Svim kupcima koji posjete gospodarstvo omogućavaju degustaciju pojedinih sorti kako bi sami odabrali ulje koje im, po organoleptičkim svojstvima, najviše odgovara .

Njihove proizode možete pronaći na linku: http://burzahrane.hr/company/10058

 

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bagremov med

Prodajem med iz vlastite proizvodnje

50,00 kn/kg

Crna vina

Istarski teran i refošk

15,00 kn/L

Bučino ulje

Bučino ulje

60,00 kn/L

Eko proizvodi

Eko zimnica

30,00 kn/kom

Brašno iz cijelog zrna (integralno)

Bademovo brašno - blanširano 500 g

70,00 kn/kom

Papaline

Papaline

8,00 kn/kg

Med s dodacima

ČokoMed

50,00 kn/kom

Prirodni slatkiši

Klašuni

25,00 kn/kom

Vegetarijanske namirnice

REINA KAVA

60,00 kn/kom

Eko proizvodi

Eco badem

100,00 kn/kg

Teleće meso

Ramstek (b.k.)

80,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Slavonski kulen

230,00 kn/kg

Crna vina

Crno vino

1,00 kn/L

Ostalo

Laneno hladno prešano ulje 250 ml

25,00 kn/kom

Limun

Domaći Limun sa ekocertifikatom

20,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice