Ekstra djevičansko maslinovo ulje OPG-a Filip Čeko

26.06.2019

Mladi Filip Čeko nositelj je istoimenog OPG-a Filip Čeko i predstavlja drugu generaciju poljoprivrednika u obitelji koja obrađuje 8 ha maslinika i 1,2 ha badema. Ljubav prema poljoprivredi je razvio radeći uz roditelje koji su prije dvadesetak godina i započeli sadnju maslinika. Njihovi nasadi zasađeni su vlastoručno te se planira i daljnja sadnja.

Najzastupljenije sorte u uzgoju su BjelicaLeccino Frantoio. Osim njih uzgajaju Moraiolo, Pendolino, Rosulju, Črnicu i Casalivu. Od navedenih sorti proizvode monosortna ulja, kao i njihove kupaže.

Također uzgajaju i bademe, a od sorti imaju Feragnez i Tuono.

Tijekom godina bavljenja proizvodnjom vrhunskog maslinnovog ulja, osvojili su brojna zlatna priznanja na raznim natjecanjima u kvaliteti maslinovog ulja, a tradicija se i nastavlja. Nagrade govore dovoljno o kvaliteti njihovog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Naime, ove godine su vicešampioni na natjecanju “Zeleno zlato Istre” u Taru i vicešampioni te u top 10 na “Zlata oljčna vejica” u Izoli u Sloveniji. Taokđer su osvojili zlatnu medalju na natjecanju “AIPO” u Veroni, te su uvršteni u svijetski katalog maslinovih ulja “Flos olei” u kojem su redovito zadnjih desetak godina. 

Da bi dobili maksimalnu kvalitetu ulja, masline ubiru u vrijeme njihove idealne zrelosti i prerađuju u roku od 24 sata . Prerada se vrši hladnim postupkom, gdje temperatura ulja ne prelazi 27 °C. Tako dobiveno ulje čuva se u inoks bačvama, u posebnom klimatiziranom prostoru na kontroliranoj temperaturi od 17°C, pod inertnim plinom dušikom kako bi spriječili oksidaciju.

Na taj način osigurava se trajnost i visoka kvaliteta ekstra djevičanskog ulja. proizvode prodaju na “kućnom pragu”, a ulje po narudžbi šalju i brzom dostavom uz plaćanje pouzećem. Svim kupcima koji posjete gospodarstvo omogućavaju degustaciju pojedinih sorti kako bi sami odabrali ulje koje im, po organoleptičkim svojstvima, najviše odgovara .

Njihove proizode možete pronaći na linku: http://burzahrane.hr/company/10058

 

 


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pršut

Pršut istarski Jelenić

160,00 kn/kg

Livadni med

MED LIVADSKI

70,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO masline s košticama

25,00 kn/kg

Jogurt

Kefir- MLIJEČNO PIVO-

11,00 kn/L

Janjeće meso

Lička janjetina

65,00 kn/kg

Pjenušava vina

Pjenušac Le Rosé

100,00 kn/L

Eko proizvodi

EKO Aronija

90,00 kn/L

Kiseli kupus

Domaći kiseli kupus

16,00 kn/kg

Pršut

Dalmatinski pršut Mataš

120,00 kn/kg

Pjenušava vina

Pjenušac Amoureux Muscat Extra sec

140,00 kn/L

Masti životinjskog podrijetla

EKO mast crne slavonske svinje 250ml

13,00 kn/kom

Eko proizvodi

Eko jabuka domaća

5,50 kn/kg

Medna mješavina

Imuno med

120,00 kn/kg

Dodatak prehrani

Dehidrirani plod M.C.mljeveni prah.Karela/Gorka dinja.

150,00 kn/kom

Ostalo

Crni kim - hladno prešano ulje 250 ml

110,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice