Priča InspectoLab

07.02.2020


 

 

"20 godina poslovanja u zahtjevnoj i konkurentnoj branši, uz strateški razvoj i pozitivne pokazatelje rasta, smatramo uspjehom. Svakodnevni izazovi na tržištu te domaća i strana konkurencija daju nam dodatni poticaj za održavanje kvalitete usluge i provođenje daljnje strategije razvoja tvrtke"

 

InspectoLab – laboratorij za uspjeh

Već godinu dana u industrijskoj zoni Nemetin u Osijeku djeluje InspectoLab – Centar za laboratorijska ispitivanja u području agroekologije, hrane i predmeta opće uporabe. Ovaj suvremeni centar prostire se na 2800 m2, što ga čini najvećim laboratorijem u regiji. Otvorila ga je tvrtka Inspecto d.o.o. iz Đakova kako bi na jednom mjestu objedinila sve svoje laboratorije, optimizirala poslovanje i organizaciju rada te proširila proizvodne kapacitete i usluge.
 
InspectoLab prvenstveno surađuje s proizvođačima hrane, mlijeka, mesa, konditorima, OPG-ovima, eko proizvođačima, poljoprivrednim sustavima te svima ostalima koji moraju provoditi laboratorijske analize proizvoda ili nusproizvoda za utvrđivanje zdravstvene ispravnosti te drugih potreba. U 20 godina djelovanja tvrtka se etablirala u respektabilnu kontrolnu kuću koja trenutno kontrolira oko 50 % poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj te uz širok raspon metoda i laboratorijskih ispitivanja u području ekologije, voda, otpadnih voda i tla stalno proširuje profil korisnika.
 
„Danas, godinu dana od otvaranja, Inspectolab pokazuje pozitivne učinke na poslovanje tvrtke u smislu povećanja konkurentnosti na domaćem i regionalnom tržištu, porasta prodaje laboratorijskih usluga, povećanja broja djelatnika, kao i povećanja njihovog znanja kroz rad na novoj i suvremenoj laboratorijskoj opremi“, tvrdi vlasnik tvrtke Inspecto, Ante Nevistić.

 
 

Glavna djelatnost tvrtke je kontrola kakvoće poljoprivrednih proizvoda (žitarice, uljarice), hrane (za ljude i životinje), sirovina i tereta u silosima i skladištima, uzorkovanje i analiza vode te izdavanje certifikata o kvaliteti. Navedene kontrole Inspecto obavlja u 5 laboratorija (kemijski, mikrobiološki, reološki te laboratorij za tlo, vode i otpadne vode) što značajno olakšava obavljanje potrebnih analiza proizvođačima i trgovcima koji djeluju na širem području Slavonije. Tvrtka godišnje kontrolira oko 2,5 milijuna tona robe i provede 70-ak tisuća analiza u Hrvatskoj i inozemstvu. Prate i razvoj tehnologije i svjetske trendove, a upravo im suvremena tehnička opremljenost laboratorija omogućuje brzu, pouzdanu i mjerodavnu provedbu laboratorijskih ispitivanja prema zahtjevima klijenata.

Nabava novih tehnologija i kontinuirano usavršavanje djelatnika rezultiralo je uvođenjem čak 30 novih metoda ispitivanja, a u provedbi projekta zaposleno je i 30 novih djelatnika. Projekt izgradnje InspectoLaba u vrijednosti od gotovo 33,5 milijuna kuna trajao je 20 mjeseci te je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Sudjelovanje u pozivu za dodjelu bespovratnih potpora „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-ova“ koji za cilj ima jačanje regionalne konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, tvrtka Inspecto dobila je preko 11,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

 
 
 
 

„20 godina poslovanja u zahtjevnoj i konkurentnoj branši, pri čemu smo se strateški razvijali i ostvarili pozitivne pokazatelje rasta u svim ključnim segmentima razvoja, smatramo uspjehom. Svakodnevni izazovi na tržištu te domaća i strana konkurencija daju nam dodatni poticaj za održavanje kvalitete usluge i provođenje daljnje strategije razvoja tvrtke i djelatnika“, smatra Nevistić koji trenutno provodi još jedan EU sufinancirani projekt. Riječ je o komercijalizaciji inovacija kojom Inspecto razvija inovativne laboratorijske metode u segmentu ispitivanja biotehnologije i mikotoksina što će dodatno povećati konkurentnost tvrtke na domaćem, regionalnom i EU tržištu.

„EU sufinancirani projekti, posebno oni u segmentu istraživanja i razvoja, iznimno su nam zanimljivi. Kroz njih se tvrtke koje imaju preduvjete za uspješno povlačenje sredstava brže razvijaju, a time i postaju konkurentnije na tržištu. Veća otvorenost prema EU tržištu, ali i tržištima Srbije i BiH također je faktor koji može stvoriti prilike da domaće tvrtke budu još bolje i konkurentnije“, zaključuje Nevistić.

 
 

Sufinancirano sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”,

iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Sapuni

Morning sunshine sapun

20,00 kn/kom

Prirodni (100%) sokovi

RIA - matični sok mandarina 1l

23,00 kn/L

Zubatac

Zubatac 450/500 g+

220,00 kn/kg

Makaroni

Tjestenina

1,00 kn/kg

Batat

Batat

9,00 kn/kg

Lignje

Lignja velika

150,00 kn/kg

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Pjenušava vina

Pjenušac Le Rosé

100,00 kn/L

Sušene kobasice

Divljač jelen - Salama od mesa istarske divljači-jelena s teranom

168,75 kn/kg

Ostalo

Ocat

1,00 kn/L

Ostalo

Dalmatinska budjola

115,00 kn/kg

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje - Istarska bjelica (1l)

105,00 kn/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko ekološko maslinovo ulje

100,00 kn/kom

Bijela vina

Barun Manzoni

90,00 kn/L


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice