Priča Marex elektrostroj

14.02.2020


 

 

"Tvrtka je u vlastitom angažmanu certificirala dva nova proizvoda, a uz viziju širenja na europska i globalna tržišta, nastavljamo puni optimizma investirati u inovacije te razvoj ljudskih i tehnoloških potencijala"

 

Inovativna i ekološka energetska opskrba marina i kampova

Racionalno korištenje resursa sve je veći imperativ u svakodnevnom životu i poslovanju. Posebno se to odnosi na marine i autokampove koji su suočeni s ogromnom i često nekontroliranom potrošnjom električne energije i vode od strane korisnika. Tom problemu doskočili su u zadarskoj tvrtki Marex elektrostroj koja već pola stoljeća razvija rješenja povezana s energetskim i tehničkim aparatima. Danas Marex elektrostroj spada među vodeće tvrtke u proizvodnji priključnih energetskih ormarića za marine, luke, autokampove i apartmanska naselja.

Tehnološke karakteristike modernih energetskih ormara omogućile su razvoj usluge centralnog nadzora, što je kupcima od velikog značaja u poslovanju. Svrha takvog nadzora je pružanje i prikupljanje podataka svih manjih cjelina na način da se upravljanje korisničkim računima može izvoditi sa središnjeg računala.

„Priključni ormari osnovna su oprema svake marine i kampa jer omogućuju opskrbu plovila i kamp kućica električnom energijom i vodom. Razvojem novih tehnologija pojavila se potreba za uređajima koji u realnom vremenu mogu omogućiti kontrolu potrošnje, ispravnost priključka i brzi odaziv u slučaju incidenta. Potražnja za takvim uređajima u kontinuiranom je porastu, kako od strane marina i kampova tako i od strane njihovih posjetitelja, odnosno krajnjih korisnika“ tvrdi Ana Baričić, direktorica tvrtke Marex elektrostroj.

 
 

Kako bi ova usluga bila moguća, potrebno je komunikacijskom vezom spojiti sve ormariće s centralnim računalom te izraditi recepcijski softver za nadzor i kontrolu potrošnje električne energije i vode što je Marex elektrostroj ostvario u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu kroz natječaj Inovacijski vaučeri za MSP-ove. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je 100 tisuća kuna, a tvrtki su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 75 tisuća kuna.

Ovaj inovativni proizvod pridonosi i očuvanju okoliša a da ima izglede za dobar plasman na tržištu, potvrđuje i podatak kako se upravo ugrađuje u novu ACI marinu u Rovinju. Kako se djelatnost tvrtke Marex elektrostroj indirektno oslanja na poslovanje turističkog sektora, posebice nautičkog turizma, izlazak na međunarodno tržište u svrhu postizanja dugoročne opstojnosti i razvoja jedan je od osnovnih strateških ciljeva tvrtke. Stoga su u ovoj tvrtki nedavno realizirali još dva komplementarna projekta; kroz jedan su certificirali CE oznakom 17 proizvoda iz vlastitog proizvodnog asortimana. Prepoznajući važnost sudjelovanja na sajmu međunarodnog značenja, kroz drugi su se projekt predstavili na sajmu METSTRADE u Amsterdamu, koji u svijetu nautičkog turizma predstavlja ono što sajam u Ženevi predstavlja u automobilskoj industriji.

 
 
 
 

„Nakon završetka ovih projekata nastavili smo samostalno s poboljšavati naše proizvode i usluge. Tvrtka je u vlastitom angažmanu certificirala dva nova proizvoda a uz viziju širenja na europska i globalna tržišta, nastavljamo puni optimizma investirati u inovacije te razvoj ljudskih i tehnoloških potencijala“ dodaje Baričić.

Priključni energetski ormari tvrtke Marex elektrostroj izrađuju se od četiri vrste materijala – beton, poliester, kamen i inoks. U ponudi je veliki broj gotovih modela, a ormari se mogu i dodatno dizajnirati i prilagoditi željama, potrebama i preferencijama kupaca. Samo na taj način poduzetnik može uspjeti na zahtjevnom globalnom tržištu.

„Sama riječ poduzetan sadržava u sebi cilj i opredjeljenje u životu - postaviti realan cilj, uporno raditi, preuzeti rizik i snositi odgovornost. Za mene biti uspješan znači prepoznati priliku, realizirati je i dijeliti uspjeh i zadovoljstvo sa svim sudionicima“ zaključuje Ana Baričić koja je podjednako poduzetna i uspješna.

 
 

Sufinancirano sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”,

iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Njega lica

KREMA ZA ČIŠĆENJE LICA 100 ml

85,00 kn/kom

Njega tijela

LOŠINJSKI MELEM 50 ml

80,00 kn/kom

Teleće meso

SVJEŽE MESO TELETINE.

73,00 kn/kg

Bijelo brašno (tip 400 i tip 550)

Brašno

1,00 kn/kg

Eko proizvodi

Hrenada 210g

25,00 kn/kom

Lješnjak

Lješnjak (očišćeni)

65,00 kn/kg

Njega tijela

LOSION ZA TIJELO NARANČA-GREJP 200 ml

150,00 kn/kom

Med s dodacima

Pulmomed – Med s trpucem i crnim sljezom za gornje dišne putove, 450 g

132,00 kn/kom

Tanki rezanci za juhu

DOMAĆI REZANCI 200 g

13,00 kn/kom

Med s dodacima

Ulkomed – Med sa sladićem, mentom i kamilicom za želudac, 450 g

130,00 kn/kom

Njega kose

ŠAMPON ZA KOSU RUŽMARIN-KOPRIVA 200 ml

55,00 kn/kom

Njega lica

PILING ZA LICE 50 ml

75,00 kn/kom

Panceta

ISTARSKA PANCETA

120,00 kn/kg

Bijeli luk

Češnjak

40,00 kn/kg

Njega tijela

MASLAC ZA TIJELO LAVANDA 100 ml

90,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice