HamagBicro - Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj

18.05.2020

Financijski instrumenti „Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj“ namijenjeni su subjektima malog gospodarstva te su sufinancirani iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U okviru ovih Financijskih instrumenata HAMAG-BICRO će subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru izravno odobravati zajmove u skladu s uvjetima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. i Sporazuma o financiranju potpisanog 18. travnja 2018. godine između Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  i HAMAG-BICRO-a, za definirane mjere/podmjere/tipove operacija.

 

CILJ I NAMJENA FINANCIJSKOG INSTRUMENTA

Cilj Financijskih instrumenata je olakšati pristup financiranju mikro, subjekata malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru kroz veću dostupnost zajmova, smanjenje kamatnih stopa, smanjenje traženih sredstava osiguranja (kolaterala) te dostupnost obrtnih sredstava. 

- Mjera 4 - Ulaganja u fizičku imovinu, podmjera 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva    i podmjera 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda;

- Mjera 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, podmjera 6.4. Ulaganja u razvoj                 nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima;

- Mjera 8 - Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, podmjera 8.6   Potpora za    ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda.  

 Instrumenti namijenjeni:

- Ulaganjima u materijalnu i nematerijalnu imovinu;

- Ulaganju u obrtni kapital, najviše do 30% od ukupnog iznosa zajma, povezan s aktivnostima  razvoja ili     proširenja koje su slične (i povezane s) aktivnostima iz prethodne točke (čija se povezanost dokazuje, među ostalim, poslovnim planom MSP-a i iznosom financiranja).

- Ulaganje u obrtni kapital 100% kod Mikro zajmova za obrtna sredstva za ruralni razvoj.

 

KRAJNJI PRIMATELJI FINANCIJSKIH INSTRUMENATA

Krajnji primatelji financijskih instrumenta Mikro zajam za ruralni razvoj su subjekti malog gospodarstva (iznimno, u sklopu financijskog instrumenta Mikro zajam za ruralni razvoj, Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj i za podmjeru 6.4, srednji poduzetnici nisu prihvatljivi krajnji primatelji), a prema uvjetima prihvatljivosti krajnjih primatelja propisanim u mjerama PRR 2014.-2020.


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

Hummus s bučinim uljem 210g

20,00 kn/kom

Njega tijela

ALOE VERA LOSION 100 ml

90,00 kn/kom

Ostalo

Hladno prešano ulje crnog kima 100ml

67,00 kn/kom

Med s dodacima

Apicomplex Petrović - Med za imunitet, 450 g

127,00 kn/kom

Bijela vina

Pavlečić Manzoni 2018

35,00 kn/kom

Med s dodacima

Pulmomed – Med s trpucem i crnim sljezom za gornje dišne putove, 450 g

132,00 kn/kom

Ashwagandha

Ashwagandha - EKO

50,00 kn/kom

Čaj od lavande

Čaj

1,00 kn/kom

Meso peradi

Pile svježe cca 9 kg (6kom)

21,90 kn/kg

Med s dodacima

Funkcionalni pripravak "Četiri lopova" 250g

67,00 kn/kom

Bagremov med

Bagremov med - 900 g

60,00 kn/kom

Bagremov med

Domaći med IDEALAN ZA POKLONE 450g

25,00 kn/kom

Tagliatelle

Tjestenina od pira

50,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Plate

250,00 kn/kom

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,50 lit

80,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice