HamagBicro - Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj

18.05.2020

Financijski instrumenti „Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj“ namijenjeni su subjektima malog gospodarstva te su sufinancirani iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U okviru ovih Financijskih instrumenata HAMAG-BICRO će subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru izravno odobravati zajmove u skladu s uvjetima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. i Sporazuma o financiranju potpisanog 18. travnja 2018. godine između Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  i HAMAG-BICRO-a, za definirane mjere/podmjere/tipove operacija.

 

CILJ I NAMJENA FINANCIJSKOG INSTRUMENTA

Cilj Financijskih instrumenata je olakšati pristup financiranju mikro, subjekata malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru kroz veću dostupnost zajmova, smanjenje kamatnih stopa, smanjenje traženih sredstava osiguranja (kolaterala) te dostupnost obrtnih sredstava. 

- Mjera 4 - Ulaganja u fizičku imovinu, podmjera 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva    i podmjera 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda;

- Mjera 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, podmjera 6.4. Ulaganja u razvoj                 nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima;

- Mjera 8 - Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, podmjera 8.6   Potpora za    ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda.  

 Instrumenti namijenjeni:

- Ulaganjima u materijalnu i nematerijalnu imovinu;

- Ulaganju u obrtni kapital, najviše do 30% od ukupnog iznosa zajma, povezan s aktivnostima  razvoja ili     proširenja koje su slične (i povezane s) aktivnostima iz prethodne točke (čija se povezanost dokazuje, među ostalim, poslovnim planom MSP-a i iznosom financiranja).

- Ulaganje u obrtni kapital 100% kod Mikro zajmova za obrtna sredstva za ruralni razvoj.

 

KRAJNJI PRIMATELJI FINANCIJSKIH INSTRUMENATA

Krajnji primatelji financijskih instrumenta Mikro zajam za ruralni razvoj su subjekti malog gospodarstva (iznimno, u sklopu financijskog instrumenta Mikro zajam za ruralni razvoj, Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj i za podmjeru 6.4, srednji poduzetnici nisu prihvatljivi krajnji primatelji), a prema uvjetima prihvatljivosti krajnjih primatelja propisanim u mjerama PRR 2014.-2020.


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Njega lica

KREMA ZA LICE GROŽĐE 50 ml

140,00 kn/kom

Eko proizvodi

EKO Patlidžani

20,00 kn/kg

Njega tijela

MASLAC ZA TIJELO LAVANDA 100 ml

90,00 kn/kom

Njega lica

PILING ZA LICE 50 ml

75,00 kn/kom

Za razmućivanje

Sirup od jagoda

50,00 kn/L

Ovčji sir

Paški sir

200,00 kn/kg

Crna vina

Gamé 2014. crno kvalitetno vino 1L

18,00 kn/kom

Cvjetni med

Med cvjetni,bagrem,šumski,livada...

40,00 kn/kg

Lavanda

ETERIČNO ULJE LAVANDE

15,00 kn/kom

Jagode

Eko jagode

15,00 kn/kg

Crna vina

Gamé 2012. crno kvalitetno vino 1L

20,00 kn/kom

Esencijalna ulja

Eterično ulje ružmarina sa Hvara

1400,00 kn/L

Bijeli luk

Češnjak

40,00 kn/kg

Maslinovo ulje

MASLINOVO ULJE LECCINO

135,00 kn/kom

Teleće meso

KUPUJEMO - teleći but - 50kg/tj

50,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice