Vrsta oglasa
Dostava
akcija

Opis

Gastro Branimir je brand koji djeluje pod firmom Eko Nomad d.o.o. U ekipi nas je troje: Tina, Tin i Branimir. Svojim predanim i odgovornim radom nastojimo biti najbolji mogući partner našim klijentima i dobavljačima.

Osluškujemo potrebe tržišta te prema tim potrebama organiziramo nabavu, proizvodnju i distribuciju, prvenstveno mesa i mesnih proizvoda, a prema potrebi i ostalih proizvoda hrvatskog sela. Surađujemo sa brojnim poljoprivrednim gospodarstvima iz cijele Hrvatske i na taj način povezujemo najbolje hrvatske restorane i domaće proizvođače hrane. Tako u našoj ponudi domaćih proizvoda možete naći jaja i meso peradi, meso i proizvode od banijske šare, mangalice, turopoljske i crne slavonske svinje, eko teletinu i junetinu, domaće sireve, itd.

Međutim, iako smo početni koncept brenda zamislili isključivo kroz rad sa domaćim proizvođačima, ubrzo smo saznali da je jedan od najvećih problema naših restoratera nedostatak kvalitetnog mesa za steak, a za kojim potražnja raste iz dana u dan. Najteža situacija je ljeti, kada zbog povećane potražnje restorana sa mora, prvenstveno kontinentalni restorani, ali i oni sa obale, često ostanu bez mesa.

Dali smo si u zadatak da riješimo i taj problem. Nakon godinu dana traženja i informiranja došli smo do španjolske firme Txogitxu (San Sebastian, Baskija) koja je imala odgovor na sve naše zahtjeve.

Rezultat te potrage je dogovor o zastupanju kompanije Txogitxu za područje Hrvatske, Slovenije i Austrije. Bio je to pun pogodak. Vrijeme koje je dolazilo pokazalo je da je suradnja sa Txogitxuom bila ono što smo tražili. Vrhunska kvaliteta mesa, u protekle dvije godine stekla je velik broj fanova i nakon mnogih upita: "Gdje možemo kupiti vaše steakove za sebe?", odlučili smo otvoriti maloprodaju.

U našoj konstantnoj misiji traganja za najboljim namirnicama naišli smo na mnoge izvanredne proizvođače koji su po mnogočemu posebni, te često slove za najbolje u svojoj branši.

Tako smo u našu trgovinu doveli vrhunskog slovenskog proizvođača mesnih delicija Kodila gourmet, koji proizvode mesne prerađevine kroz već tri generacije. Kombinirajući tradicionalne recepture i znanje, najbolju sirovinu, manualni rad i modernu tehnologiju stvorili su ne samo ukusne, već i veoma zdrave delicije.

Prema preporuci Imanola Jake, ambasadora baskijske gastronomije, nedavno smo dogovorili suradnju sa malom španjolskom obiteljskom kompanijom Arturo Sanchez iz Guijuela, koja ima stogodišnju tradiciju proizvodnje pršuta. Njihove svinje idu na dvije sezone žira (duplo više od standarda), a pršut se suši 48 mjeseci.