Vrsta oglasa
Valuta
Dostava
akcija

Opis

Priča o Limoni Šik nastala je iz čiste ljubavi prema jednom od najpoznatijih digestiva, limoncellu, koji potječe iz južne Italije. Pravi se od vrste limuna koja raste samo na obali Amalfija, južno od Napolija. A odatle dolaze i plodovi koji pune naše boce.

Kada je Luka Šik prije nekoliko godina posjetio Sorrento, oduševio ga je okus ovog žestokog pića, koji će vam se u Italiji ponuditi nakon jela. Kući se vratio s vrećicom limuna Sfusato Amalfitano, koji imaju zaštićeno zemljopisno podrijetlo, te je odlučio sam pokušati napraviti piće. Prvi pokušaj bio je neuspješan.

Zapravo, to se nije ni dogodilo, jer voće nije išlo daleko usred vrućeg ljeta da bi se vratilo kući. No, ljubav prema ovom piću, gotovo florescentnom žutom napitku s okusom, bila je jača, pomiješana s ustrajnošću i tračkom ponosa. Potražio je lokalnog dobavljača limuna s obale Amalfi i pokušao ponovno. Rezultat je bio ohrabrujući i zalihe su ubrzo ponestajale uz glasan pljesak prijatelja i rodbine. U međuvremenu je eksperimentirao i s različitim tehnikama i sastojcima te je konačno došao do prave ravnoteže po kojoj Limoni Šik imaju prepoznatljiv okus.

Oglasi

Ponuda

Liker od dinje - 0,5 l

150,00 kn/kom
Ponuda

Liker od dinje - 100 ml

53,00 kn/kom
Ponuda

Liker od dinje - 1l

263,00 kn/kom
Ponuda

Liker od limuna - 0,5 l

150,00 kn/kom
Ponuda

Liker od limuna - 100 ml

53,00 kn/kom
Ponuda

Liker od limuna - 1l

263,00 kn/kom
Ponuda

Liker od naranče - 0,5 l

150,00 kn/kom
Ponuda

Liker od naranče - 100 ml

53,00 kn/kom
Ponuda

Liker od naranče - 1l

263,00 kn/kom