Vrsta oglasa
Dostava
akcija

Opis

Slavonska tradicija

Tradicija proizvodnje kulena i kobasice u Slavoniji seže skoro četiri stoljeća u prošlost, nakon oslobođenja od turske okupacije, u doba kada su drevne hrastove šume pružale obilje žira slavonskim svinjama, a mast i slanina bili izvor energije za svakodnevne teške seoske poslove.

Možda za inat netom istjeranim Turcima, možda zbog brojnosti, prirasta i jednostavnosti uzgoja, ali i konzerviranja mesa sušenjem, svinja se u Slavoniji ustalila kao osnovni izvor mesa, a slavonsko kolinje postalo je tradicijska baština koja još uvijek živi u našim selima.

Znanja i vještine prerade mesa u Slavoniji oduvijek su se prenosili usmenom predajom, tradicionalno preko muških članova obitelji koji su ih ustrajno sačuvali u gotovo primitivnoj jednostavnosti.

Danas smo ponosni na vrhunske proizvode koje smo dobili kombiniranjem novih tehnologija i starih receptura bez dodavanja umjetnih bojila, pojačivača okusa, soje ili konzervansa.

Upotreba moderne tehnologije omogućuje da proizvodi sazriju u kontroliranim i željenim uvjetima, a tajna obiteljska receptura ono je što naše proizvode čini posebnim užitkom za nepce.

Oglasi

Ponuda

Čvarci Fra Luka

15,93 eur/kg (120,02 kn/kg)
Ponuda

Kulen Fra Luka

33,18 eur/kg (249,99 kn/kg)
Ponuda

Kulenova seka Fra Luka

17,25 eur/kg (129,97 kn/kg)
Ponuda

Slanina (suha) Fra Luka

132,72 eur/kg (999,98 kn/kg)