Za ovu tortu možete upotrijebiti navedene jagode i banane ili bilo koje drugo voće po izboru ili koje imate pri ruci.
Jaja i šećer dobro izmješajte mikserom sve dok se ne pretvori u gustu masu, kojoj polako dodajte mlijeko, brašno, prašak za pecivo. Sve sastojke lagano izmješajte da smjesa ostane rahla. ovako dobivenu smjesu istresite u pripremljen kalup (okrugli, kockasti kakav već imate). Stavite peći u zagrijanu pećnicu na pola sata na cca 170 - 180 C.
Dok se biskvit peče, želatinu izmješajte sa vodom i ostavite da nabubri.
Jogurt lagano zagrijte i uz lagano miješanje uspite nabubrenu želatinu i pomiješajte sa ostatkom jogurta.
pripremljeno voće očistite i operite (ako je potrebno), te razdvojite na pola. Jednu polovicu resporedite po biskvitu ( ohlađenom ), dok drugu polovicu usitnice i umiješajte u jogurt.
Vrhnje za šlag izmutite dok ne dobijete čvrsti šlag, te umiješajte šećera u prahu prema želji. Ovako pripremljen šlag izmješajte sa jogurtom i voćem , te sve zajedno rasporedite po bikvitu na koji se resporedili pola pripremljenog voća.
Ovako priprenljenu tortu ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.
Prije posluživanja tortu ukrasite prema želji.
Dobar tek.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj