Pljeskavice od batata i zobenih pahuljica

Batate ogulite, narežite na četvrtine i kuhajte 15 – 20 minuta.

Ocijedite ih i propasirajte.

Na malo ulja lagano popržite češnjak, dodajte pire od batata, malo soli, začine(po želji) i 7dcl temeljaca ili vode.

Kad tekućina zakipi, kuhajte je na srednje jakoj vatri 5 – 6 minuta.

Dodajte 500g. zobenih pahuljica i malo više soli.

Smjesu maknite s vatre, dobro je promiješajte i ostavite da se ohladi.

Dodajte 3 žice krušnih mrvica i malo Vegete te još jednom promješajte.

Oblikujte šnicle i pržite na preostalom ulju u teflonskoj tavi svaku stranu oko 3 minute, odnosno dok obje strane ne porumene i ne dobiju koricu.

Ocijeni recept

Recept objavio

OPG Hranjec

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom