Rižoto od škampi

Prigotovljavanje :

- odvojiti škampima repove, te ih oprati bez da se repovi vade iz ljušture. Nakon toga, svaki rep nasjeći na tri do četiri dijela.

- luk pirjati na ulju dok ne dobije zlatno žutu boju, dodati repove škampi, lovorov list, crvenu papriku i kosani peršin te sve dobro propirjati nekoliko minuta. Preliti bijelim vinom, ostavit da vino malo ishlapi, i na kraju dodati rižu (sirovu). Kuhati dok riža ne omekša (ali ne i da se raskuha), te podlijevati ribljim temeljcem.

Posluživanje :

- ovako pripremljen rižoto od škampi se može poslužiti u košaricama od parmezana, te ukrašen sa cijelim pečenim škampima, i posu kosanim peršinom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg