Brudet od morskih riba

Za dobar brudet treba staviti više vrsti riba.

Ribe (škarpinu i ugora) očistiti od ljusaka i iznutrica,oprati ih i posušiti i narezati na veće komade,zatim ih posoliti i popapriti,te uvaljati u brašno i naglo propržite na ulju s obje strane i izvaditi na tanjur.

Na istom ulju propržite nasjeckani luk dok ne požuti i postane proziran, dodati oguljenu rajčicu, nasjeckani češnjak i peršin i sve propirjajti.Zatim uliti razrijeđeni vinski ocat i kad zakipi, posložite poprženu ribu.

Brudet se nikada ne smije kuhati poklopljen, jer će se riba raspasti

Ribu treba na početku kuhanja naglo zakuhati, a tek onda smanjiti temperaturu kuhanja.

Dok brudet lagano krčka, povremeno samo malo potresti lonac,dodati vode po potrebi

i na kraju kuhanja dodati brudetu sitno nasjeckan peršinov list

Kuhati bez miješanja oko 30 - 45 minuta.

Poslužiti najbolje uz palentu i zelenu salatu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom