Brudet od morskih riba

Za dobar brudet treba staviti više vrsti riba.

Ribe (škarpinu i ugora) očistiti od ljusaka i iznutrica,oprati ih i posušiti i narezati na veće komade,zatim ih posoliti i popapriti,te uvaljati u brašno i naglo propržite na ulju s obje strane i izvaditi na tanjur.

Na istom ulju propržite nasjeckani luk dok ne požuti i postane proziran, dodati oguljenu rajčicu, nasjeckani češnjak i peršin i sve propirjajti.Zatim uliti razrijeđeni vinski ocat i kad zakipi, posložite poprženu ribu.

Brudet se nikada ne smije kuhati poklopljen, jer će se riba raspasti

Ribu treba na početku kuhanja naglo zakuhati, a tek onda smanjiti temperaturu kuhanja.

Dok brudet lagano krčka, povremeno samo malo potresti lonac,dodati vode po potrebi

i na kraju kuhanja dodati brudetu sitno nasjeckan peršinov list

Kuhati bez miješanja oko 30 - 45 minuta.

Poslužiti najbolje uz palentu i zelenu salatu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg

Lignje

0,01 eur/kg

Krumpir

1,00 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Maslinovo ulje

10,40 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Jabuke

2,40 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Ostalo

0,66 eur/kg

Zečije meso

10,00 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Cvjetni med

10,00 eur/kom

Ostalo

0,13 eur/kg