Brudet od morskih riba

Za dobar brudet treba staviti više vrsti riba.

Ribe (škarpinu i ugora) očistiti od ljusaka i iznutrica,oprati ih i posušiti i narezati na veće komade,zatim ih posoliti i popapriti,te uvaljati u brašno i naglo propržite na ulju s obje strane i izvaditi na tanjur.

Na istom ulju propržite nasjeckani luk dok ne požuti i postane proziran, dodati oguljenu rajčicu, nasjeckani češnjak i peršin i sve propirjajti.Zatim uliti razrijeđeni vinski ocat i kad zakipi, posložite poprženu ribu.

Brudet se nikada ne smije kuhati poklopljen, jer će se riba raspasti

Ribu treba na početku kuhanja naglo zakuhati, a tek onda smanjiti temperaturu kuhanja.

Dok brudet lagano krčka, povremeno samo malo potresti lonac,dodati vode po potrebi

i na kraju kuhanja dodati brudetu sitno nasjeckan peršinov list

Kuhati bez miješanja oko 30 - 45 minuta.

Poslužiti najbolje uz palentu i zelenu salatu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Meso divljači

13,27 eur/kg

Pinđur

8,00 eur/L

Maslinovo ulje

14,00 eur/kom

Poklon paketi

15,00 eur/kom

Vosak

1,00 eur/kom

Cvjetni med

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Sok od rajčice (salsa)

5,00 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Meso peradi

1,30 eur/kg

Bijela morska riba

9,29 eur/kg

Maslinovo ulje

18,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,00 eur/kg

Sušene mesne prerađevine

25,00 eur/kg