Brudet od morskih riba

Za dobar brudet treba staviti više vrsti riba.

Ribe (škarpinu i ugora) očistiti od ljusaka i iznutrica,oprati ih i posušiti i narezati na veće komade,zatim ih posoliti i popapriti,te uvaljati u brašno i naglo propržite na ulju s obje strane i izvaditi na tanjur.

Na istom ulju propržite nasjeckani luk dok ne požuti i postane proziran, dodati oguljenu rajčicu, nasjeckani češnjak i peršin i sve propirjajti.Zatim uliti razrijeđeni vinski ocat i kad zakipi, posložite poprženu ribu.

Brudet se nikada ne smije kuhati poklopljen, jer će se riba raspasti

Ribu treba na početku kuhanja naglo zakuhati, a tek onda smanjiti temperaturu kuhanja.

Dok brudet lagano krčka, povremeno samo malo potresti lonac,dodati vode po potrebi

i na kraju kuhanja dodati brudetu sitno nasjeckan peršinov list

Kuhati bez miješanja oko 30 - 45 minuta.

Poslužiti najbolje uz palentu i zelenu salatu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Girice

2,65 eur/kg

Grožđe

Vrgoracke jagode

5,00 eur/kom

Grickalice

Lješnjak tostirani 100g

1,90 eur/kg

Batat

Redovna potražnja za batatom

0,66 eur/kg

Meso peradi

Pileća prsa smrznuta (pak 12kg)

3,45 eur/kom

Teleće meso

Teletina

5,31 eur/kg

Meso peradi

Pileći file smrznuti

3,98 eur/kg

Domaći umaci

Domaći umak od rajčice

5,00 eur/L

Roze vina

Pinot bijeli - rinfuza

2,65 eur/L

Kristalka

Salata Kristalka

1,33 eur/kg

Biska

Biska

17,12 eur/L

Rajčica

Rajčica

1,33 eur/kg

Svježe povrće

Svježe povrće

0,01 eur/kg

Meso peradi

Puretina

5,84 eur/kg

Bijeli luk

Vrgorački domaći češnjak

4,00 eur/kg