Brudet od morskih riba

Za dobar brudet treba staviti više vrsti riba.

Ribe (škarpinu i ugora) očistiti od ljusaka i iznutrica,oprati ih i posušiti i narezati na veće komade,zatim ih posoliti i popapriti,te uvaljati u brašno i naglo propržite na ulju s obje strane i izvaditi na tanjur.

Na istom ulju propržite nasjeckani luk dok ne požuti i postane proziran, dodati oguljenu rajčicu, nasjeckani češnjak i peršin i sve propirjajti.Zatim uliti razrijeđeni vinski ocat i kad zakipi, posložite poprženu ribu.

Brudet se nikada ne smije kuhati poklopljen, jer će se riba raspasti

Ribu treba na početku kuhanja naglo zakuhati, a tek onda smanjiti temperaturu kuhanja.

Dok brudet lagano krčka, povremeno samo malo potresti lonac,dodati vode po potrebi

i na kraju kuhanja dodati brudetu sitno nasjeckan peršinov list

Kuhati bez miješanja oko 30 - 45 minuta.

Poslužiti najbolje uz palentu i zelenu salatu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Gin

Bogowski gin 0,7l

36,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom