Pečena orada u vinu

Oradu (1,5 kg) očistimo i osušimo izvana i iznutra upijajućim papirom.

Prije samog pečenja razrežemo ju uzdužno i začinimo solju i paprom po želji.

Krumpir operemo,ogulimo i narežemo na ploške,zatim ih nauljimo i posolimo i dobro izmješamo da se sve dobro prožme.

Krumpir stavimo u pleh,i na njega stavimo pripremljenu ribu.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečemo oko 50 minuta sa povremenim premazivanjem ribe sa uljem.

U međuvremenu pripremimo mješavinu od malo vode ili ribljeg temeljca,ulja,nasjeckanog peršina,ružmarina,lovorovog lista,limunovog soka,vina,malo soli,papra i češnjaka.

Pri kraju pečenja prelijemo ribu i krumpir sa pripremljenom mješavinom.

Pečenu oradu s krumpirom možemo pozlužiti u istoj vatrostalnoj posudi u kojoj se i pekla.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom