Pečena orada u vinu

Oradu (1,5 kg) očistimo i osušimo izvana i iznutra upijajućim papirom.

Prije samog pečenja razrežemo ju uzdužno i začinimo solju i paprom po želji.

Krumpir operemo,ogulimo i narežemo na ploške,zatim ih nauljimo i posolimo i dobro izmješamo da se sve dobro prožme.

Krumpir stavimo u pleh,i na njega stavimo pripremljenu ribu.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečemo oko 50 minuta sa povremenim premazivanjem ribe sa uljem.

U međuvremenu pripremimo mješavinu od malo vode ili ribljeg temeljca,ulja,nasjeckanog peršina,ružmarina,lovorovog lista,limunovog soka,vina,malo soli,papra i češnjaka.

Pri kraju pečenja prelijemo ribu i krumpir sa pripremljenom mješavinom.

Pečenu oradu s krumpirom možemo pozlužiti u istoj vatrostalnoj posudi u kojoj se i pekla.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Medna mješavina

Bronho med

11,50 eur/kom

Ostalo

Marinirane kozice

0,01 eur/kom

Bagremov med

Med-bagrem

7,96 eur/kg

Matična mliječ

Matična mliječ

19,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Eko proizvodi

Ekološki uzgojen lješnjak

8,63 eur/kg

Ostalo

AROMA U PRAHU - LJEŠNJAK 100g

10,00 eur/kom

Meso peradi

Eko piletina

3,32 eur/kg

Meso peradi

PERAD - EKO uzgoj - KUPUJEMO

6,64 eur/kg

Avokado

BIO Avokado

7,57 eur/kg

Ostalo

Čvarci Fra Luka

15,93 eur/kg

Prepeličja jaja

Jaja Japanskih Prepelica

0,20 eur/kom

Batat

BATAT

1,59 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

DOMAĆA TJESTENINA OD PIROVOG BRAŠNA I DOMAĆIH JAJA

2,00 eur/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg