Pečena orada u vinu

Oradu (1,5 kg) očistimo i osušimo izvana i iznutra upijajućim papirom.

Prije samog pečenja razrežemo ju uzdužno i začinimo solju i paprom po želji.

Krumpir operemo,ogulimo i narežemo na ploške,zatim ih nauljimo i posolimo i dobro izmješamo da se sve dobro prožme.

Krumpir stavimo u pleh,i na njega stavimo pripremljenu ribu.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečemo oko 50 minuta sa povremenim premazivanjem ribe sa uljem.

U međuvremenu pripremimo mješavinu od malo vode ili ribljeg temeljca,ulja,nasjeckanog peršina,ružmarina,lovorovog lista,limunovog soka,vina,malo soli,papra i češnjaka.

Pri kraju pečenja prelijemo ribu i krumpir sa pripremljenom mješavinom.

Pečenu oradu s krumpirom možemo pozlužiti u istoj vatrostalnoj posudi u kojoj se i pekla.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg