Pečena orada u vinu

Oradu (1,5 kg) očistimo i osušimo izvana i iznutra upijajućim papirom.

Prije samog pečenja razrežemo ju uzdužno i začinimo solju i paprom po želji.

Krumpir operemo,ogulimo i narežemo na ploške,zatim ih nauljimo i posolimo i dobro izmješamo da se sve dobro prožme.

Krumpir stavimo u pleh,i na njega stavimo pripremljenu ribu.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečemo oko 50 minuta sa povremenim premazivanjem ribe sa uljem.

U međuvremenu pripremimo mješavinu od malo vode ili ribljeg temeljca,ulja,nasjeckanog peršina,ružmarina,lovorovog lista,limunovog soka,vina,malo soli,papra i češnjaka.

Pri kraju pečenja prelijemo ribu i krumpir sa pripremljenom mješavinom.

Pečenu oradu s krumpirom možemo pozlužiti u istoj vatrostalnoj posudi u kojoj se i pekla.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

60,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

DOMAĆI ČVARCI+KOBASICA CRNE SLAVONSKE SVINJE, PROMO PAKIRANJE

80,00 kn/kom

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

9,00 kn/kom

Smokve

Otkup svježe smokve

3,00 kn/kom

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Krumpir

PLAVI KRUMPIR

15,00 kn/kg

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg