Njoki u umaku kadulje i maslaca

Njoki

Krumpire dobro operemo te ih stavimo u vodu i kuhamo dok ne omekšaju.

Kada krumpir omekani izvadimo ih iz vode , pričekamo da se malo ohlade pa ih ogulimo i napravimo pire.

U još topli pire dodamo izmućeno jaje, četvrtinu brašna i dobro izmješamo po potrebi dodajući još brašna.

Tijesto podijelimo na četvrtine.

Na pobrašnjenoj glatkoj površini svaku četvrtinu razvaljamo u svitak debljine 2-3cm te narežemo na komade od 3 cm.

Kada smo gotovi sa njokima stavimo ih kuhati u zasoljenu kipuću vodu par minuta (njoki su gotovi kad isplivaju na površinu).

Umak

Maslac sa kaduljom otopimo u tavi te pustimo da par minuta pirja na laganoj vatri, dodamo limunov sok te začinimo po želji.

Njoke ocijedimo te zalijemo umakom .

Sve možemo ukrasiti svježim listićima kadulje!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom