Tjestenina sa salsom i tikvicama

Tikvice operemo i naribamo na tanje trakice pa ih posolimo i stisnemo rukom

da iz njih iscijedimo vodu.

Na maslinovom ulju prepržimo sjeckani češnjak(2 režnja), sitno sjeckani peršin te zalijemo sa malo bijelog vina.

Kada vino ispari dodamo tikvice, lovorov list i bosiljak,začinimo po želji te podlijemo sa malo vode i pustimo da pirja 10 minuta.

Za to vrijeme u kipuću vodu dodamo tjesteninu koja se kuha dok ne omekša (vodu pretodno treba posoliti.)

Nakon toga tikvicama dodamo sok od rajčice, pustimo da prokuha još 5 minuta, maknemo s vatre te umak prelijemo preko tjestenine.

Ukrasimo svježim listićima bosiljka i ribanim parmezanom!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L