Tjestenina sa salsom i tikvicama

Tikvice operemo i naribamo na tanje trakice pa ih posolimo i stisnemo rukom

da iz njih iscijedimo vodu.

Na maslinovom ulju prepržimo sjeckani češnjak(2 režnja), sitno sjeckani peršin te zalijemo sa malo bijelog vina.

Kada vino ispari dodamo tikvice, lovorov list i bosiljak,začinimo po želji te podlijemo sa malo vode i pustimo da pirja 10 minuta.

Za to vrijeme u kipuću vodu dodamo tjesteninu koja se kuha dok ne omekša (vodu pretodno treba posoliti.)

Nakon toga tikvicama dodamo sok od rajčice, pustimo da prokuha još 5 minuta, maknemo s vatre te umak prelijemo preko tjestenine.

Ukrasimo svježim listićima bosiljka i ribanim parmezanom!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg