pečena povrtna salata

Povrće moramo dobro oprati te posušiti papirnatim ubrusom.

Paprike i patlidžane mjestimično izbodite čačkalicom te ih posložite na lim skupa s rajčicama i pecite dok ne postane mekano.

Izvadite iz pećnice, te rajčicama, paprikama i patlidžanima ogulite kožu dok su još vrući i isijecite na komadiće.

U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jednu sitno sjeckanu ljutiku i sjeckani češnjak i pirjajte dok ljutika ne postane staklasta.

Zatim dodajte rajčice, paprike i patlidžane te dok kuha neprekidno miješajte i postepeno začinite po želji (sol,papar, crvena paprika..)

Pirjajte na laganoj vatri 30-40 minuta.

Kada je gotovo sklonite s vatre i pustite da se ohladi te stavite salatu u hladnjak najmanje 3 sata prije posuživanja.

Ukrasite kosanim peršinom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Sušene mesne prerađevine

25,00 eur/kg

Poklon paketi

15,00 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg

Sok od rajčice (salsa)

5,00 eur/kom

Maslinovo ulje

14,00 eur/kom

Maslinovo ulje

18,00 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg

Vosak

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

1,00 eur/kom

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

2,00 eur/kom

Bijela morska riba

9,29 eur/kg

Cvjetni med

10,00 eur/kom