pečena povrtna salata

Povrće moramo dobro oprati te posušiti papirnatim ubrusom.

Paprike i patlidžane mjestimično izbodite čačkalicom te ih posložite na lim skupa s rajčicama i pecite dok ne postane mekano.

Izvadite iz pećnice, te rajčicama, paprikama i patlidžanima ogulite kožu dok su još vrući i isijecite na komadiće.

U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jednu sitno sjeckanu ljutiku i sjeckani češnjak i pirjajte dok ljutika ne postane staklasta.

Zatim dodajte rajčice, paprike i patlidžane te dok kuha neprekidno miješajte i postepeno začinite po želji (sol,papar, crvena paprika..)

Pirjajte na laganoj vatri 30-40 minuta.

Kada je gotovo sklonite s vatre i pustite da se ohladi te stavite salatu u hladnjak najmanje 3 sata prije posuživanja.

Ukrasite kosanim peršinom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom