Juha od slanutka i poriluka

Slanutak (340g) ostavimo preko noći namočenog.

Slanutak isperemo,ocijedimo i nalijemo vodu tako da ga prekrije i skuhati ga s jednim većim oguljenim krumpirom dok ne omekša.

Poriluk (5 komada) očistimo i operemo,i narežemo po dužini od korijena nagore i sitno nasjeckamo.

Tavu sa debelim dnom zagrijemo,dodamo žlicu maslinovog ulja i grudicu maslaca.

Ubacimo poriluk i 2 režnja češnjaka sitno nasjeckanog sa obilatim prstohvatom soli i prjamo dok ne omekša.

Dodamo ocijeđeni slanutak i krumpir i kuhamo 1 minutu.

Ulijemo dvije trećine temeljca (od 850ml) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Ovisno o želji da li želite krem juhu izmiksajte sve ili bistru juhu bez miksanja,možete izmiksati i samo pola juhe ,čime dobivate mekoću i gustoću,a ne gubite ukusne komadiće.

Na kraju dodajte preostali temeljac dok ne postignete gustoću koja vam najvise odgovara.

Provjerite slanost i dodajte malo parmezana po želji da zaokruži okuse.

Ova juha može biti kao prvo jelo ali i kao glavno jelo u velikoj zdjeli s nešto više maslinovog ulja,papra i naribanog parmezana.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom